image of Meisje uit Iran

Meisje uit Iran

Door John Van Eyck
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 20,-

Samenvatting

‘Mijnheer, ik wil ook m-m-moslim worden... euh... is... is dat m-m-mogelijk?’ stotterde ik als een kleine jongen. Ik begreep zelf niet vanwaar die schuchterheid plots kwam.

‘U wilt zich tot de islam bekeren? Ja, natuurlijk is dat mogelijk. Geen enkel probleem, de imam zal dat op hetzelfde moment doen’, zei hij enthousiast.

‘Op hetzelfde moment als het huwelijk?’

‘Ja, ja, alles op hetzelfde moment’, glunderde hij.

‘A-ah, oké, heel erg bedankt!’

‘Graag gedaan.’

Yara en ik lachten. Om mijn gevoel te volgen en meer te gaan nietsdoen moest ik dus achtereenvolgens moslim worden, islamitisch trouwen en naar een repressieve islamitische republiek verhuizen.

'Meisje uit Iran' brengt het autobiografische verhaal van John, die in totaal acht maanden spendeert bij zijn Iraanse schoonfamilie. Door de ogen van John kijken we naar het leven van zijn vriendin Yara en haar ouders. Centraal staan de moeilijke band van Yara met haar geboorteland en de soms pijnlijke relatie met haar familie. Na een lange afwezigheid probeert Yara opnieuw aan te sluiten met een verleden waar ze zelf compleet van vervreemd is geraakt. De hernieuwde kennismaking gaat met vallen en opstaan.

Productspecificaties

Auteur(s)
John Van Eyck
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
400
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
230x150x20 mm
Gewicht
376 gram
Druk
1
ISBN10
949311113X
ISBN13
9789493111134