image of Mensbeelden

Mensbeelden

Door Suzan Brukx, Gert Evers
Nederlands | Paperback | 2017  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 15,50

Samenvatting

Interprofessioneel werken is een nieuwe ontwikkeling waarbij welzijnsprofessionals, sociale professionals en zorgprofessionals met elkaar samenwerken. Door situaties vanuit diverse disciplines, invalshoeken en professies te benaderen, ontstaat een integraal mensbeeld. Dat omvat meer dan het delen van opvattingen en waarden. Het betekent ook dat je als professional open staat om de ander te willen begrijpen, samen situaties kritisch kunt beschouwen en samen tot onderbouwde keuzes komt. Daarmee verwerf en deel je kennis over verschillende beroepssituaties en de daarbij behorende zorgverantwoordelijkheid.

Dit boek is een oefening om de dialoog te leren voeren over mensbeelden. Het is een eerste stap om interprofessioneel te leren werken. Aan vijf professionals uit verschillende disciplines is gevraagd te reageren op een situatie van een jonge mantelzorger. Verschillende perspectieven geven de lezer een beeld van de invloed die denkkaders hebben op het interprofessioneel handelen. Door het afwegen van verschillende opties en die gezamenlijk te bespreken, komen professionals tot zorgvuldig onderbouwde keuzes die recht doen aan zorgvragers en mantelzorgers in hun zorgsituatie.

Het boek is geschreven voor (aankomend) professionals in zorg en welzijn. Het boek bevordert een kritische en onderzoekende beroepshouding. Op een activerende manier ontwikkelt de lezer tegelijk kennis en inzicht over het professioneel omgaan met jonge mantelzorgers.

De diverse hoofdstukken zijn geschreven door verschillende auteurs met expertise op het gebied van mantelzorg en interprofessioneel werken.

Het boek staat onder redactie van Deirdre Beneken genaamd Kolmer, lector Mantelzorg aan De Haagse Hogeschool.

Productspecificaties

Auteur(s)
Suzan Brukx, Gert Evers
Redacteur(s)
Deirdre Beneken genaamd Kolmer
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
752
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
241x170x7 mm
Gewicht
166 gram
ISBN10
9046905845
ISBN13
9789046905845