image of Menskennis voor managers

Menskennis voor managers

Door Sasja Dirkse - Hulscher, Angela Talen
Nederlands | Hardcover | 2009  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over management algemeen
andere boeken van Sasja Dirkse - Hulscher

Samenvatting

Het leven van leidinggevenden kent onverwachte hindernissen, zeker in de omgang met medewerkers. Als manager moet je dan ook niet alleen verstand hebben van je vak, maar ook van mensen, gedrag, communicatie en samenwerking. Hoe ga je om met de verschillen tussen medewerkers en hoe communiceer je met elke medewerker?

Menskennis voor managers laat zien hoe je dat doet. Dat gebeurt aan de hand van het Menskennismodel, waarin zes gedrags- en communicatiestijlen de revue passeren. Je leert daarmee je medewerkers kennen, zodat je weet hoe je het best aansluit bij hun manier van denken, communiceren en informatie verwerken.

In dit boek komen zaken aan de orde als:

- Hoe krijg je snel net zoveel expertise in het omgaan met mensen als op je vakgebied?

- Hoe herken je gedrags- en communicatiestijlen van medewerkers?

- Welke manier van leidinggeven past het best bij welke medewerker?

- Hoe benut je verschillen in een team?

- Wat typeert jou als leidinggevende en wat zijn je belangrijkste aandachtspunten?

Menskennis voor managers beschrijft geen abstracte theorie, maar biedt praktische handreikingen en tips die werken. Creëer meer begrip, positivisme, plezier en daarmee gezonde arbeidsrelaties. Menskennis kun je leren!

Van de auteurs van het succesvolle Groot Werkvormenboek. Sasja Dirkse-Hulscher en Angela Talen zijn directeur van 2knowhow art of learning. Het creëren van een positief werkklimaat in organisaties is wat hen drijft. Vanuit deze ambitie ontwikkelen zij praktische oplossingen om cultuur, passie, gedrag, samenwerking, communicatie en leiderschap in organisaties te ontwikkelen. Met verfrissende cultuurtrajecten, teamdagen, trainingen, workshops en coaching realiseren ze grote veranderingen met leidinggevenden, teams en organisaties.

Voor informatie over ondersteuning bij het creëren van een positief werkklimaat: www.2knowhow.nl. Om uitwisseling over, en het gebruik van menskennis te stimuleren, is speciaal voor de lezers van dit boek een website ontwikkeld: www.menskennis.com.

Productspecificaties

Auteur(s)
Sasja Dirkse - Hulscher, Angela Talen
Taal
Nederlands
NUR Code
801
Uitgavejaar
2009
Afmetingen
233x232x19 mm
Gewicht
986 gram
Druk
1
ISBN10
9052617244
ISBN13
9789052617244