image of NANDA International

NANDA International

Door T.Heather Herdman, Shigemi Kamitsuru
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 59,95

Samenvatting

Dit boek is hét standaardwerk over verpleegkundige diagnostiek, samengesteld door NANDA International. Het is een toonaangevende en wereldwijd erkende classificatie van wetenschappelijk onderbouwde verpleegkundige diagnoses. De editie 2018-2020 is uitvoerig geactualiseerd en herzien. 
In deze editie zijn alle inleidende hoofdstukken geschreven op hbo- of bachelor-niveau. Ze beschrijven cruciale informatie over de verpleegkundige anamnese, het belang daarvan voor diagnostiek en klinisch redeneren, en over de functie van de classificatie en de toepassing daarvan voor de verpleegkundige praktijk.
Nieuw in deze editie zijn:
• 18 geheel nieuwe en 72 herziene diagnoses;
• 11 geactualiseerde diagnoselabels, om deze consistent te maken met de huidige literatuur en de beschrijving van een menselijke reactie;
• updates van definities van diagnoses, met name die van de risicodiagnoses;
• voortgezette standaardisering van de diagnostische indicatoren (bepalende kenmerken, samenhangende factoren, risicofactoren, risico populaties, samenhangende aandoening) om de helderheid voor studenten en clinici te verbeteren;
• codering van de diagnostische indicatoren, voor gebruik in elektronische patiëntendossiers (EPD)
Alle 244 diagnoses worden onderbouwd met een definitie en met bepalende kenmerken en samenhangende factoren, dan wel risicofactoren. Diagnoses die nieuw of herzien zijn, zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis, en goedgekeurd door experts op het gebied van de verplegingswetenschap, verpleegkundige diagnostiek en het verpleegkundig onderwijs.
Dr. T. Heather Herdman is algemeen directeur en bestuursvoorzitter van NANDA-I, de toonaangevende beroepsorganisatie die zich bezighoudt met het formuleren en vaststellen van standaardterminologie voor verpleegkundige diagnoses. Shigemi Kamitsuru, PhD, RN, FNI is de President van NANDA-I en eigenaar/directeur van Kangolabo (Tokyo, Japan), dat seminars over verpleegkundige diagnostiek organiseert voor professionals en organisaties op het gebied van gezondheidszorg.
NANDA International. Verpleegkundige diagnoses en classificaties 2018-2020. Uitvoerig geactualiseerd en herzien. Voor verpleegkundigen (in opleiding), verpleegkundig specialisten (in opleiding), verpleegkunde docenten, verpleegkundig informatici, en verplegingswetenschappers.

Productspecificaties

Auteur(s)
T.Heather Herdman, Shigemi Kamitsuru
Taal
Nederlands
NUR Code
897
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
229x150x25 mm
Gewicht
941 gram
Druk
1
ISBN10
9036823374
ISBN13
9789036823371