image of Nieuwe autoriteit/verbindend gezag voor het onderwijs

Nieuwe autoriteit/verbindend gezag voor het onderwijs

Door Haim Omer
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 29,50

Samenvatting

Gezag is in deze tijden geen vanzelfsprekendheid meer. Er is vandaag veel aandacht voor een positieve relatie met leerlingen. Maar wat te doen als kinderen of jongeren zich misdragen? Hoe streng mag je nog zijn? Mag er nog gestraft worden? Binnen één school leven vaak heel uiteenlopende antwoorden op deze vragen. Het gevolg is twijfel en onmacht.

Haim Omer ontwikkelde nieuwe autoriteit (in Nederland ook verbindend gezag genoemd) als antwoord op deze onmacht. Leraren vormen samen met ouders een ondersteunend netwerk, waarin aanwezigheid, zelfcontrole, een goede relatie met leerlingen en verzet tegen ongewenst gedrag de kernelementen zijn. Gezag en relatie, grenzen en warmte zijn in dit gedachtegoed met elkaar verbonden. In dit boek laat Omer zien hoe leraren meer antwoorden hebben op onacceptabel gedrag dan alleen maar straffen om hun gezag op een krachtige manier vorm te geven.

Nieuwe autoriteit/verbindend gezag voor het onderwijs is voor leraren, schoolteams en geïnteresseerde ouders een wegwijzer om samen sterker te worden in gezag.

Haim Omer, hoogleraar psychologie in Tel Aviv, schreef na diverse boeken voor hulpverleners en ouders voor het eerst een boek dat zich volledig richt tot leraren en schoolteams.

Productspecificaties

Auteur(s)
Haim Omer
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
847
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
242x162x15 mm
Gewicht
428 gram
Druk
1
ISBN10
9463370714
ISBN13
9789463370714