image of Nudge

Nudge

Door Richard Thaler, Cass Sunstein
Nederlands | Paperback | 2009  

Niet beschikbaar

€ 15,-

Samenvatting

Hoe kunnen wij mensen in onze omgeving of in de samenleving ertoe brengen om de juiste keuzes te maken, keuzes waardoor zij gezonder en gelukkiger worden, en waardoor zij over meer welvaart en vrijheid beschikken?

Dagelijks nemen wij talloze beslissingen, maar helaas blijken veel van onze keuzes achteraf verkeerd uit te pakken. Thaler en Sunstein stellen dat dat komt doordat wij ons – menselijk als we zijn – laten leiden door vooroordelen. Helaas betalen wij voor onze blunders op het gebied van onderwijs, geld, familie, en zelfs onze hele planeet, een hoge prijs: onze welvaart en gezondheid.

De auteurs laten zien hoe wij mensen in onze directe omgeving, in de samenleving of op het werk een zetje in de goede richting kunnen geven. We kunnen hen met zachte hand – met een nudge – naar betere keuzes leiden, zonder hen te beperken in hun keuzevrijheid. Bijvoorbeeld scholen en bedrijfscafetaria die alleen gezonde voeding aanbieden, betere pensioenplanning, meer rookvrije zones instellen en betere arbeidsvoorwaarden stellen.

Nudge biedt ons een verzameling nieuwe inzichten en opvattingen die van belang kunnen zijn voor individuen, leiders van organisaties en overheden, beleidsmakers en politici. Dit is een van de meest maatschappelijk betrokken en provocerende boeken van de laatste jaren

Productspecificaties

Auteur(s)
Richard Thaler, Cass Sunstein
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
780
Uitgavejaar
2009
Afmetingen
230x150x26 mm
Gewicht
492 gram
ISBN10
9047001265
ISBN13
9789047001263

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit boek.

Schrijf als eerste een review

Om een review te schrijven dien je ingelogd te zijn.
Klik hier om je aan te melden.

Andere mensen kochten ook

Praktijkonderzoek in zorg en welzijn - book image Praktijkonderzoek in zorg en welzijn

Cyrilla van der Donk

31,50

Slaapklets! voor kleuters - book image Slaapklets! voor kleuters

Michal Janssen

14,95

Tribes - book image Tribes

Godin, Seth

24,95