image of Onalledaags

Onalledaags

Door Méland Langeveld
Nederlands | Paperback | 2019  

1-2 werkdagen

€ 16,50

Samenvatting

Bijna alle korte verhalen in deze bundel zijn eerder verschenen ofwel op de Achterpagina van NRC Handelsblad, of in Trouw, Metro, De Pers en Dwars door de buurt, de krant van Amsterdam-Oost.

   Bij Oost-online noemen ze hem de chroniqueur van Amsterdam-Oost. In zijn maandelijks terugkerende 'Onalledaags' schetst hij niet-alledaagse taferelen die hij in Oost tegenkomt. Zijn bijzondere blik laat een Oost zien waar velen aan voorbijgaan.

Een van de verhalen, 'Vertrouwd portret', won bij een schrijfwedstrijd in 2018. Het jury-oordeel van 'Schrijf je straat' van Schrijvers uit Oost:

'Wat ons zeer aanspreekt was de wijze waarop je de tijd laat verglijden - de oude man die plotseling uit zijn huis is verdwenen en plaatsmaakt voor een jong stel - zonder nostalgisch te worden. En zonder het uit te leggen. (Echt: show, don't tell). Amsterdam-Oost is voel- en zichtbaar zonder het expliciet te noemen. Heel mooi!'

Méland Langeveld is dichter, columnist, redacteur en tekstschrijver. Hij schrijft onder andere voor Dwars door de Buurt en de nieuwssite Oost-online.

   Eind 2015 verscheen zijn dichtbundel Zijwaarts springen. Een volgende bundel Het wachten voorbij staat op stapel.

   Zijn gedichten worden gedanst en gezongen, hangen in vitrines aan parkhekken, in etalages van bibliotheken en staan gekalligrafeerd op stoepen.

www.melandlangeveld.com

Productspecificaties

Auteur(s)
Méland Langeveld
Taal
Nederlands
NUR Code
303
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
212x135x17 mm
Gewicht
215 gram
Druk
1
ISBN10
9493023370
ISBN13
9789493023376