image of Onder de zeespiegel

Onder de zeespiegel

Door Saskia Maarse
Nederlands | Hardcover | 2017  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over mens & maatschappij algemeen
andere boeken van Saskia Maarse

Samenvatting

Waarom laten Nederlanders 's avonds de gordijnen open? Wie is hier eigenlijk de baas? Waar komt de Nederlandse directheid vandaan? En wat zijn de culturele overeenkomsten en verschillen met andere landen?

In deze blogbundel, Onder de zeespiegel, schetst Saskia Maarse de hedendaagse Nederlandse cultuur door de ogen van allerlei nationaliteiten en culturen in Nederland. Ze geeft een levendige 'sterkte-/zwakte-analyse' van Nederlandse (eigen)aardigheden. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen 'afspraak is afspraak': in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze eigenschap vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?

Op humoristische wijze omschrijft Saskia waar de typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen en wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen.

Saskia Maarse interviewde jarenlang ondernemers en managers met roots uit verschillende landen. In Onder de Zeespiegel combineert ze hun anekdotes met nuttige achtergrondinformatie en heldere culturele inzichten.

Van de auteur verscheen in 2013 het boek Tutti frutti - Het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland. Saskia Maarse verzorgt sindsdien regelmatig lezingen over intercultureel samenwerken en samen leven met Nederlanders.

Productspecificaties

Auteur(s)
Saskia Maarse
Taal
Nederlands
NUR Code
740
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
200x143x21 mm
Gewicht
383 gram
Druk
1
ISBN10
9082129639
ISBN13
9789082129632