image of Plaats delict rotterdam

Plaats delict rotterdam

Door Gerhardt Mulder
Nederlands | Paperback | 2018  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 20,-

Samenvatting

Misdaadchroniqueur Gerhardt Mulder kent de onderwereld van binnenuit. Hij volgt in dit boek dezelfde aanpak als in het succesvolle Rotterdamse penoze. Wandelend langs straten en stegen duikt hij in de krochten en spelonken van de schimmige misdaadgeschiedenis van de havenstad.

Hoe verliep de reconstructie van de moord op het Brekelsveld? Wie is de man die drie slachtoffers maakte bij een vuurgevecht bij de Oude Haven en daarbij zelf het leven liet? Waarom werd na de bevrijding verzetsheldin Kitty ter Have naakt in een dichtgenaaide zak in het Boerengat gegooid? Welke vrouw werd er voor een gulden doodgeslagen?

Aan de hand van getuigenverklaringen, processenverbaal, rechtbankverslagen vertelt Mulder hoe moord en doodslag plaatsvonden, hoe de misdadiger tot zijn daad kwam en welke straf hij daarvoor door de rechtbank kreeg opgelegd.

Ook kon de auteur beschikken over aangrijpende foto's uit de archieven van de Rotterdamse politie. Het zijn beelden die door de fotograaf werden vastgelegd op het ongeschonden plaats delict. Nog voordat de forensische dienst met het technisch onderzoek begon. De dikwijls schokkende foto's zijn beslist niet geschikt voor weekhartige kijkers.

'(...) een aanrader voor iedereen die meer wil weten over oude en ook recente misdaadgeschiedenis. Gerhardt Mulder toont zich een uitstekende gids.'

Gerhardt Mulder (1939) is de auteur van Rotterdamse penoze, Amsterdamse penoze en Hofstadpenoze. Hij is ook de samensteller van De eerste misdaadencyclopedie van de Lage Landen. Regelmatig wordt een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis. Zie ook zijn veelbezochte www.crimipedia.nl.

Productspecificaties

Auteur(s)
Gerhardt Mulder
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
339
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
210x136x27 mm
Gewicht
426 gram
ISBN10
9089758127
ISBN13
9789089758125