image of Praktische vaardigheden

Praktische vaardigheden

Door T.O.H. de Jongh
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 64,95

Samenvatting

In dit boek worden de diagnostische en therapeutische vaardigheden die medische studenten in hun de opleiding tot basisarts onderwezen krijgen en waarbij instrumentarium nodig is, beschreven. Voorbeelden zijn arteriepunctie, infuus aanleggen, katheteriseren en hechten. De nadruk ligt op de wijze waarop de vaardigheid moet worden uitgevoerd, met aandacht voor diverse methoden en voor de diversiteit van patiënten. Daarnaast komen hygiëne, (contra) indicaties, materialen, mogelijke complicaties en nazorg aan de orde.

Praktische vaardigheden vormt met Leerboek anamnese en Fysische diagnostiek een serie boeken die de totale consultvoering met klinische vaardigheden beschrijven en aan veel faculteiten voor het vaardigheidsonderwijs aan medische studenten wordt gebruikt.

Dit naslagwerk geeft u kosteloos toegang tot een speciale website. Hierop vindt u ruim 90 films waarop de uitvoering van bijna alle vaardigheden nauwgezet in beeld is gebracht. Onontbeerlijk voor het zich eigen maken van die vaardigheden.

In de tweede grondig herziene druk is de indeling gewijzigd en zijn een aantal nieuwe onderwerpen opgenomen zoals botnaald en MRSA-kweken. De redactie heeft, in overleg met leden van de NVMO-werkgroep Klinische vaardigheden, consensus bereikt over de voor de coschappen relevante onderwerpen.  Dit boek vormt nog meer een breed gedragen richtlijn voor het vaardigheidsonderwijs in Nederland. 

Productspecificaties

Auteur(s)
T.O.H. de Jongh
Redacteur(s)
T.O.H. de Jongh, F.J. Jongen-Hermus, H.E.M. Daelmans, M.J. Dekker, I. de Klerk-van der Wiel, B.J.J.W. Schouwenberg
Taal
Nederlands
NUR Code
870
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
279x211x16 mm
Gewicht
952 gram
Druk
2
ISBN10
9036824036
ISBN13
9789036824033