image of Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde

Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde

Door S.M. de Hosson
Nederlands | Paperback | 2019  

Niet beschikbaar

Helaas kunnen we dit boek op dit moment niet leveren.
Misschien vind je hier een ander leuk boek:

andere boeken over specialistische geneeskunde: algemeen
andere boeken van S.M. de Hosson

Samenvatting

In Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde staan 35 veelvoorkomende klachten centraal waarmee een patiënt zich bij de huisarts, de longarts of op de spoedeisende hulp meldt. Omdat de longgeneeskunde zich voortdurend ontwikkelt, ontstond de behoefte aan een geactualiseerde versie van dit boek. In deze tweede druk zijn naast de herziene hoofdstukken, nieuwe hoofdstukken over asbestgerelateerde longziekten, immunotherapie bij longkanker en rookverslaving toegevoegd.

De opzet van Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde sluit goed aan bij de wijze waarop het onderwijs aan de verschillende medische faculteiten is ingericht. Zoals gezegd staat de klacht van een patiënt centraal. Dat betekent dat anamnese en lichamelijk onderzoek een cruciale rol spelen. De lezer wordt actief uitgenodigd om na te denken over het klinische probleem, waarbij aanvullende informatie helpt bij het opstellen en vervolgens versmallen van de differentiaaldiagnose. Op grond van de differentiaaldiagnose kan de lezer een keuze maken welk aanvullend onderzoek geïndiceerd is en aan de hand hiervan een diagnose stellen. Tot slot worden de overwegingen ten aanzien van behandeling benoemd, gebaseerd op nationale of internationale richtlijnen.

Dit boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten geneeskunde, coassistenten, huisartsen, physician assistants en longartsen. Maar ook specialisten in aanverwante vakgebieden zullen in dit boek nuttige up-to-date informatie vinden.

Productspecificaties

Auteur(s)
S.M. de Hosson
Redacteur(s)
S.M. de Hosson, J.W.G. van Putten, T.S. van der Werf
Taal
Nederlands
NUR Code
876
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
241x171x21 mm
Gewicht
795 gram
Druk
2
ISBN10
905898320X
ISBN13
9789058983206