image of Radicaal openhartig

Radicaal openhartig

Door Kim Scott
Nederlands | Paperback | 2016  

In herdruk,
wordt verwacht op 19-11-2020

€ 25,99

Samenvatting

Vanaf het moment dat we leren praten wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niks aardigs te zeggen hebben. Misschien prima advies voor het dagelijks leven, maar - zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig als managers het toepassen.

Scott verdiende haar strepen als manager bij Google en stapte toen over naar Apple, waar ze een opleiding ontwikkelde over optimaal management. Haar methode vindt de afgelopen jaren steeds meer weerklank en wordt geprezen en toegepast door internationaal gewaardeerde leiders.

Radicale openhartigheid vind je op het punt waar persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken elkaar raken. Het gaat over sturing geven met een mix van lof als kritiek, gericht op betere resultaten en prestaties van werknemers.

Uitmuntende leidinggevenden hebben een sterke relatie met hun medewerkers. Scott heeft drie simpele principes ontwikkeld om een betere relatie op te bouwen:

  • Maak het persoonlijk
  • Get (sh)it done
  • Begrijp waarom het er toe doet

Radicaal openhartig is geschreven voor leidinggevenden en zij die leiding aan hen geven. Het is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en biedt duidelijke lessen die meteen toepasbaar zijn. Het laat zien hoe je een baas kunt zijn zonder je menselijkheid te verliezen, hoe je betekenis in je werk vindt en hoe je een omgeving creëert waar mensen van hun werk en hun collega’s houden.

Productspecificaties

Auteur(s)
Kim Scott
Taal
Nederlands
Vertaler
Tijmen Roozenboom
NUR Code
801
Uitgavejaar
2016
Afmetingen
235x156x27 mm
Gewicht
518 gram
Druk
1
ISBN10
9400508778
ISBN13
9789400508774