image of Recht: een introductie

Recht: een introductie

Door Parviz Samim, Amber Bolk
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 52,50

Samenvatting

Wetsartikelen, verschillende indelingen in het recht, jurisprudentie en verdragen: tijdens de eerste kennismaking met het recht kun je je overdonderd voelen door de hoeveelheid informatie die er op je af komt. Je wenst daarom een boek dat gestructureerd en goed leesbaar is, voorbeelden bevat en dichtbij je beleveniswereld staat.

Recht: een introductie introduceert alle belangrijke rechtsgebieden. Elk hoofdstuk stelt de casus van een fictieve persoon centraal. Elk fictieve persoon loopt binnen een desbetreffend rechtsgebied tegen zaken aan waar zij vragen over hebben. Door de vragen van deze persoon te beantwoorden, leer je de relevante wetten, regels en hun betekenis kennen.

Dit boek bespreekt in drie delen het rechtssysteem van Nederland, privaatrecht en publiekrecht. Zo komen onder andere consumentenrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, goederenrecht, huurrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht, strafrecht en het internationaal en Europees recht aan bod.

Om je extra te ondersteunen is er online studiemateriaal bij dit boek beschikbaar. Op de bijbehorende website staan een begrippentrainer en oefenvragen.

Recht: een introductie is zeer geschikt voor studenten die een inleiding recht volgen, onder andere bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten. Door de toegankelijkheid van het boek is deze ook geschikt voor studenten van andere opleidingen waar een inleiding recht wordt aangeboden. Het boek is tevens goed bruikbaar voor zelfstudie.

Mr. Parviz Samim en mr. Amber Bolk zijn docent recht aan de Hogeschool Utrecht. Parviz Samim is ook auteur van 'Vreemdelingenrecht begrepen', 'De democratische rechtsstaat - een feit of droom?' en 'Consument & recht in de praktijk'.

Productspecificaties

Auteur(s)
Parviz Samim, Amber Bolk
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
820
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
238x171x35 mm
Gewicht
868 gram
Druk
1
ISBN10
9046907112
ISBN13
9789046907115