image of Sensoren aan de Raspberry Pi 2

Sensoren aan de Raspberry Pi 2

Door Florian Schäffer
Nederlands | Paperback | 2016  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 29,50

Samenvatting

Het Elektor-boek "Sensoren aan de Raspberry Pi" richt zich tot iedereen die zich wil verdiepen in een Raspberry Pi 2 of 3 in combinatie met Windows 10 IoT Core. Dit besturingssysteem biedt samen met een RPi weliswaar veel rekenkracht, maar voor de communicatie met de buitenwereld zijn nog externe modules en sensoren nodig. Daartoe wordt in dit boek gebruik gemaakt van een sensor-kit met 35 modules die nog geen 60 euro kost.

Auteur Florian Schäffer begint zijn boek met de introductie van de Raspberry Pi en hij beschrijft welke hardware u nodig hebt om met de RPi te kunnen werken. Dan volgt een eerste kennismaking met Windows 10 IoT Core. Daarna wordt dieper ingegaan op het gebruik van Visual Studio 2015 en worden de eerste programmeervoorbeelden beschreven. Ook wordt uitgelegd hoe een MySQL-databank kan worden aangestuurd via een app en hoe de Rpi2 als webserver kan worden ingezet.

In het tweede deel worden de sensoren stuk voor stuk beschreven met hun eigenschappen en worden er veel toepassingsvoorbeelden gegeven. De source-codes van de programma's zijn als download bij het boek beschikbaar. Tot slot wordt nog aandacht besteed aan het gebruik van druktoetsen en schakelaars, en het werken met digitale uitgangen en analoge ingangen.

Op www.elektor.nl/sensoren-aan-de-raspberry-pi kunnen alle voorbeeldprogramma's gratis worden gedownload.

Over de auteur Florian Schäffer:

De informaticus Florian Schäffer kan bogen op een jarenlange ervaring, niet alleen als docent maar ook in de praktijk bij het ontwikkelen van hard- en softwareoplossingen voor voertuigdiagnose, microcontrollers en embedded systemen. Zijn (leer)boeken worden al meer dan 15 jaar door beginners en professionals als betrouwbare bron van informatie gebruikt.

Productspecificaties

Auteur(s)
Florian Schäffer
Taal
Nederlands
Vertaler
E.A.J. Bogers
Categorie
NUR Code
958
Uitgavejaar
2016
Afmetingen
235x170x11 mm
Gewicht
313 gram
Druk
1
ISBN10
9053812865
ISBN13
9789053812860