image of Sociale psychologie

Sociale psychologie

Door Roos Vonk
Nederlands | Paperback | 2017  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 66,95

Samenvatting

Hoe vormen mensen zich een beeld van anderen? Hoe kun je groepsbeslissingen en -prestaties verbeteren? Wanneer helpen mensen elkaar en waarom? Dit boek bespreekt hoofdthema's uit de sociale psychologie die zich richt op hoe mensen elkaars gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden.

Naast wetenschappelijke theorieën beschrijft Sociale psychologie ook prikkelende experimenten en herkenbare situaties uit het dagelijks leven en de actualiteit. In elk hoofdstuk wordt een deelgebied onder de loep genomen. Aan de orde komen onder andere: zelfbeeld, beïnvloeding, emoties, beslissen, groepsgedrag, stereotypen en agressie.

Prettige en boeiende kost voor iedereen die meer wil weten over hoe mensen in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

De opzet in de vierde druk van het boek blijft gelijk; de hoofdstukken zijn herzien en geüpdatet.

Sociale psychologie

Het zelf

Waarneming van personen

Attractie en intieme relaties

Emoties in sociale interactie

Beslissen en kiezen

Attitudes en overredende communicatie

Beïnvloeding

Groepsgedrag

Stereotypen

Pro-sociaal en anti-sociaal gedrag

Uniek aan dit boek is dat het is geschreven door gerenommeerde experts uit Nederland en Vlaanderen. Het is prettig leesbaar, concreet en toegankelijk en het bevat een overzicht van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het is uitstekend toepasbaar op de Nederlandse en Vlaamse praktijk.

De website bij het boek bevat links naar filmpjes en zelfstudieopdrachten met uitwerkingen bij de verschillende hoofdstukken.

Het boek is bedoeld voor hbo-studenten (jaar 1 en 2) van de opleidingen sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek, toegepaste psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening en voor hbo-studenten van de opleidingen communicatie, cultureel maatschappelijke vorming, sociaal juridische dienstverlening, social work, lichamelijke oefening

Roos Vonk (eindredactie) is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze doet onderzoek naar onder meer: de eerste indruk, zelfbeeld/zelfkennis, emoties, sociale beïnvloeding en macht. Daarnaast maakt ze via boeken, artikelen, lezingen en workshops haar wetenschappelijke kennis toegankelijk voor een breder publiek.

De hoofdstukken in dit boek zijn geschreven door Nederlandse hoogleraren, een Vlaamse hoogleraar en deskundigen op de betreffende onderzoeksgebieden.

Productspecificaties

Auteur(s)
Roos Vonk
Redacteur(s)
Roos Vonk
Taal
Nederlands
NUR Code
775
Uitgavejaar
2017
Afmetingen
274x201x42 mm
Gewicht
1697 gram
ISBN10
9089537856
ISBN13
9789089537850