image of Spaanse Rituelen

Spaanse Rituelen

Door Onbekend
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 19,90

Samenvatting

Achterflap

De aartsbisschop van Utrecht voorziet dat er in 2028 nog maar tien rooms-katholieke kerken over zullen zijn in zijn bisdom, dat het grootste van Nederland is, en radicale moslims denken met geweld tegen de westerse samenleving de wereld naar hun hand te kunnen zetten. Zowel de bisschop als de moslim houdt uit gemakzucht vast aan de overtuiging dat hij de waarheid van God in pacht heeft gekregen. De een zoekt zijn toevlucht in vrome apathie en de ander in vrome agressie, maar in beide gevallen is er sprake van een ontluisterend gebrek aan inventiviteit en aanpassingsvermogen aan een wereld die voortdurend in verandering is.

In essays over theater, christologie, sport, broederschappen, kunst, religieus geweld en stieren worden in dit boek oude ideeën afgestoft en nieuwe voorgesteld.

Aan de hand van de rituelen van de Goede Week in een Andalusisch stadje wordt geschetst hoe het christendom met middelen uit zijn eigen traditie zou kunnen transformeren tot een wereldbeschouwing voor de eenentwintigste eeuw.

Dit boek is deel van een drieluik. De andere delen bestaan uit een antropologische thick description op video van de activiteiten van de tien broederschappen van de Semana Santa in Arcos de la Frontera, en een documentaire van 90 minuten. Zie www.inekealbers.nl/video.

Ineke Albers studeerde fotografie aan de AKI in Enschede en theologie en neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Daar promoveerde ze ook op een studie over de rol van het lopen in religieuze rituelen. Ze werkte als freelance fotograaf en als wetenschappelijk onderzoeker bij de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Onbekend
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
700
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
216x140x22 mm
Gewicht
478 gram
Druk
1
ISBN10
9083043800
ISBN13
9789083043807