image of Sporen van talent

Sporen van talent

Door Lidewey van der Sluis, Monique de Vos
Nederlands | Paperback | 2014  

Niet beschikbaar

€ 20,-

Samenvatting

"Met de paplepel ingegoten... Zelf voor geknokt

Dankzij mijn opvoeding... Ondanks mijn kindertijd"

In Sporen van Talent spreken succesvolle bekende Nederlanders en bestuurders

over de door hen afgelegde weg naar de top. Hoe zag de route naar hun vooraanstaande positie eruit? Met diepte-interviews én een breed theoretisch kader gaan de auteurs op zoek naar de succesfactoren. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in hun levensverhalen? Welke mix van aangeboren talent, ambitie, hard werken,geluk en zelfvertrouwen is succesvol? Welke hindernissen vonden zij op hun pad en hoe gingen ze er mee om?

De levensverhalen zijn intrigerend en inspirerend. Voor mensen die talent hebben, lijkt succes en bekendheid een keuze. Welke sporen de geïnterviewden trokken op weg naar de top, leest u in dit boek.

In Sporen van Talent leest u als werkgever en HR-professional hoe u excellentie kunt herkennen, stimuleren en hoe uw organisatie een context kan bieden voor talent en ambitie. Het boek draagt wetenschappelijke inzichten aan waarmee talentgeörienteerde organisaties hun voordeel kunnen doen. De combinatie met verhalen van talenten die bereid zijn hun hoofd boven het maaiveld uit te steken is illustratief en ijzersterk.

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis (1972) is hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen en directeur van de Nyenrode Powerhouse'Competing for Talent'. Daarnaast is zij buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Vanderbijlpark, Zuid-Afrika en onder meer toezichthouder en veelgevraagd spreker. Zij publiceerde talrijke artikelen in binnen- en buitenland en schreef onder meer de boeken 'Competing for talent' (2009) en 'Talent is goed, ambitie is beter' (2012).

Drs. Monique de Vos (1962) is directeur van Chasse Executive Search en werft directieleden,bestuurders en toezichthouders. Kortom: talentvolle leiders. Tevens vervult zij enkele toezichthoudende rollen. Eerder was zij werkzaam in diverse management- en directiefuncties in de verzekeringsbranche. In 2012 publiceerde zij 'Vol in de wind, topmannen en topvrouwen over leiderschap'.

" Zonder talent kom je er niet, maar zonder hard te willen werken al helemaal niet"

Siem de Jong, profvoetballer

"Talent is minder belangrijk dan ambitie en vooral passie"

Koen Slippens, bestuursvoorzitter

"Ik ben niet bang en durf te mislukken"

Humberto Tan, radio- en TV-presentator

"Mijn belangrijkste talent is mijn rust.Daarnaast maak ik de dingen af

waaraan ik begin"

Melanie Schultz van Haegen, minister

Productspecificaties

Auteur(s)
Lidewey van der Sluis, Monique de Vos
Taal
Nederlands
NUR Code
807
Uitgavejaar
2014
Afmetingen
238x167x10 mm
Gewicht
346 gram
ISBN10
9023253620
ISBN13
9789023253624