image of Systemisch werken

Systemisch werken

Door Anke Savenije, Justine van Lawick, Ellen Reijmers
Nederlands | Paperback | 2018  

Samenvatting

Bij problemen, of die nu als individueel of als relationeel gezien worden, spelen velen een rol. Partners, familieleden, vrienden, buren, collega’s en vele anderen, waaronder hulpverleners. En al die relaties zijn ingebed in sociale, culturele en maatschappelijke contexten.

Systemisch werken betekent dat die relaties en contexten waarin mensen leven en waarin zich problemen en klachten voordoen, bij de hulpverlening betrokken worden. Dat kan betekenen dat er sprake is van gesprekken met meerderen. Het kan ook zijn dat in gesprekken met individuen aandacht is voor wie er allemaal een rol spelen in diens leven.

In de praktijk blijkt vaak dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan.

Dit boek is een kompas voor alle hulpverleners die systemischer zouden willen werken of handvatten willen in hun werk met gezinnen, familieleden, partners, ouders, volwassenen en kinderen, al dan niet met individuele pathologie en soms met gecompliceerde netwerken eromheen.

Er wordt in beschreven wat het theoretisch kader is van systemisch werken: de ‘systemische bril’en wat dit kader inhoudt in de praktijk. Het is sterk praktijkgericht, met vele voorbeelden en met een selectie uit het (grote) aantal technieken dat gebruikt kan worden. Bij het boek hoort een online leeromgeving met illustraties, aanvullende literatuur, ondersteunend materiaal en oefeningen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Anke Savenije, Justine van Lawick, Ellen Reijmers
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
777
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
240x171x15 mm
Gewicht
410 gram
ISBN10
9058983161
ISBN13
9789058983169