image of Televisiemaken

Televisiemaken

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 48,40

Samenvatting

Deze uitgave vervangt de eerder verschenen uitgaven Televisiemaken: van idee tot programmaformat en Televisiemaken: van programmaformat tot uitzending.

Tele-visie betekent ver-zien. In Televisiemaken: van idee tot uitzending laten we je zien hoe een idee zich tot programmaformat (conceptfase) en daarna tot uitzending (realisatiefase) ontwikkelt, en wie en wat daar allemaal bij komen kijken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: het vinden of bedenken van een idee, ethiek en een nieuw programma-idee, de inhoud van een programmaformat en interactieve en cross-mediale programmaformats. Ook wordt antwoord gegeven op de vragen: hoe kun je een programmaformat beschermen en hoe ga je te werk bij het verkopen van een idee of format? Daarnaast wordt aandacht besteed aan contracten, de verschillende functies bij een programmaproductie, de begroting en financiering van een programma, de distributie (hoe komt het programma bij de consument) en de kunst van het programmeren. Tot slot komen marketing en promotie, kijkcijfers en een programma aankopen of verkopen aan het buitenland aan bod.

Productspecificaties

Auteur(s)
Joke Fictoor, Yvonne Leunissen, Lody Crabbendam, Rob van Dongen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
674
Uitgavejaar
2015
Afmetingen
240x171x19 mm
Gewicht
626 gram
Druk
1
ISBN10
9462364745
ISBN13
9789462364745