image of Thrive

Thrive

Door Kees Klomp, Shinta Oosterwaal
Nederlands | Paperback | 2021  

Verschijnt op 25-05-2021

€ 24,99

Samenvatting

Terwijl iedereen zich afvraagt hoe de wereld er na corona uit zal zien, kampen we met de ecologische schade en sociale kosten van ons huidige economische stelsel. Kees Klomp en Shinta Oosterwaal gaan te rade bij de belangrijkste en meest vernieuwende economische denkers, zoals Kate Raworth, Charles Eisenstein, Clair Brown, Helena Norberg en Daniel Wahl.

In dit boek wordt de essentie van hun gedachtegoed geschetst waardoor je in één keer bij bent op het gebied van alle nieuwe denkrichtingen: de donuteconomie, de welzijnseconomie, de regeneratieve economie, de gemene goed-economie, de boeddhistische economie, de lokale economie en de postgroei-economie. Daarnaast gaan ze met deze denkers in gesprek over de concrete stappen naar wezenlijke economische vernieuwing. Zo bieden zij lezers de grondbeginselen voor een nieuwe economie, waarin niet de groei van welvaart, maar het welzijn van onze wereld centraal staat.

Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar fundamentele economische perspectieven die de wereld tot bloei doen komen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Kees Klomp, Shinta Oosterwaal
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
780
Uitgavejaar
2021
Druk
1
ISBN10
9047014758
ISBN13
9789047014751