image of Toegepaste energieleer

Toegepaste energieleer

Door Arie Taal
Nederlands | Paperback | 2019  

1-2 werkdagen

€ 65,95

Samenvatting

Toegepaste energieleer behandelt de natuurkundige basis die nodig is om processen te analyseren waarin energieomzettingen of -transport plaatsvinden. Het boek is ingedeeld in vier delen: energie: algemeen; thermodynamica; stromingsleer; warmtetransport- en opslag.

In het eerste deel komt de basiskennis aan de orde. Daarna worden warmteleer, stromingsleer en warmteoverdracht behandeld, steeds volgens dezelfde conceptuele leerlijn en systematische aanpak, waardoor deze complexe stof één samenhangend geheel vormt.

Deze geactualiseerde, derde druk bevat talloze uitgewerkte voorbeelden, om natuurkundige concepten en vergelijkingen toe te lichten aan de hand van concrete installaties of onderdelen uit de werktuigbouwkunde. Bij veel voorbeelden wordt gebruikgemaakt van simulatiesoftware om gevoeligheidsanalyses uit te voeren. Bij warmtetransportproblemen worden numerieke oplosmethoden behandeld.

Op de website bij het boek, www.toegepastenergieleer.nl, vind je onder andere meer oefenvragen, uitwerkingen en formulebladen.

Toegepaste energieleer is afgestemd op de inhoud van Toegepaste energietechniek, dat een inleiding biedt op energetische systemen, en Duurzame energietechniek, dat in het teken staat van duurzame energie.

Ir. A.C. Taal is docent aan de opleiding Werktuigbouwkunde aan De Haagse Hogeschool, coördinator van de minor Smart Energy Technology en lid van de kenniskring van het lectoraat Energy in Transition. Zijn specialismen zijn modelleren en simuleren van energetisch systemen, klimaatinstallaties en energiediagnose. Daarnaast is hij co-auteur van het boek Toegepaste energietechniek.

Productspecificaties

Auteur(s)
Arie Taal
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
961
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
240x170x31 mm
Gewicht
968 gram
Druk
1
ISBN10
9024403731
ISBN13
9789024403738