wij doneren €1.87

Tokiko

Door: Yvonne Schoutsen, Erik Thé, Maartje Jaquet, Sanne Visch

Dit is het levensverhaal van Fujie, die in de twintiger jaren tot geisha wordt opgeleid in de Chinese havenstad Tsingtao, een voormalige kolonie van Japan. De heer Suzuki, die fortuin heeft gemaakt in Sjantoeng, raakt in de ban van deze geisha. Hij heeft een vrouw en vijf kinderen en broedt naarstig op een plan, om Fujie aan zich te kunnen binden op een aanvaardbare manier. Als zijn echtgenote in 1933 weer een kindje ter wereld brengt, mag ze de baby een jaar bij zich houden en borstvoeding geven, maar dan wordt het kind aan zijn geliefde Fujie afgestaan. Zo kan zij het beroep van geisha achter zich laten en wordt ze pleegmoeder van Tokiko. Dit meisje groeit schijnbaar zorgeloos op, in een door militarisme en keizerverering gedomineerde maatschappij. Als Tokiko elf is, gaan ze terug naar Japan. De oorlog blijkt allesverwoestend te zijn. Zowel Fujie als Tokiko moeten in het reine zien te komen met beslissingen die voor hen genomen zijn. In dit waargebeurde verhaal volgen we drie generaties vrouwen, die leefden in een wereld die in tijd en afstand ver van ons afstaan, maar van wie we gaan houden alsof ze familie zijn.


Nederlands | 9789090339931 | Paperback | 2021


€ 20,00

1-2 werkdagen
wij doneren: € 1,87

Productspecificaties

Auteur(s)Yvonne Schoutsen,Erik Thé,Maartje Jaquet,Sanne Visch
TaalNederlands
Categorie
NUR Code402
Uitgavejaar2021
Afmetingen213x150 x21 mm
Gewicht510
Druk
ISBN9789090339931

Reviews

10 Jan, 2021

Prachtig, meeslepend en ontroerend familieverhaal, op waarheid gebaseerd. Leest makkelijk, maakt veel indruk. Tussen het relaas door van de bijzondere familiegeschiedenis kom je feiten aan de weet over de Japanse geschiedenis waar we hier in het westen weinig besef van hebben.
5 Jan, 2021

Tokiko Geschenk aan een geisha is een heel fijn boek voor ten minste een ieder die interesse heeft in de Japanse cultuur en geschiedenis, in moeder-dochter-relaties of gewoon in een liefdevol geschreven familie vertelling. Decennia lang volgt het de familie van Tokiko, door goede tijden en door oorlog, door alle moderniseringen van Japan, en China, heen. Alle theoretisch opgedane kennis komt samen in dit boek. Ik heb het geluk gehad mee te mogen lezen in de afrondende fase. En dat was heerlijk.

Schrijf een review