wij doneren €2.04

Tot op de dag

Door: Mardjan Seighali, Job Hulsman

Tot op de dag van Mardjan Seighali is het verhaal van een vrouw op zoek naar vrijheid in een onbekend land. Als Mardjan Seighali op haar zesentwintigste in Nederland aankomt besluit ze alles op alles te zetten om haar leven zin en betekenis te geven. Ook al zijn de herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het regime van ayatollah Khomeini nog vers, ze laat zich door niets en niemand meer tegenhouden. Dertig jaar later vertelt Seighali haar verhaal, dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld weggestopt had. Samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef ze een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grensoverstijgende liefde. Tot op de dag van Mardjan Seighali is een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander – ook al komt die ander van ver. 'Een indrukwekkend verhaal over moed, veerkracht en de onstilbare honger naar vrijheid.' - Murat Isik 'Het verhaal van Mardjan daagt je uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Wat zou ik hebben gedaan? Had ik zoveel moed getoond, zoveel doorzettingsvermogen? Lees dit boek.'– Gerdi Verbeet 'Het levensverhaal van Mardjan Seighali is zowel indrukwekkend als inspirerend. Een getuigenis van veerkracht en liefde.' – Fokke Obbema


Nederlands | 9789026353291 | Paperback | 2021


€ 20,99

1-2 werkdagen
wij doneren: € 2,04

Productspecificaties

Auteur(s)Mardjan Seighali,Job Hulsman
TaalNederlands
Categorie
NUR Code320
Uitgavejaar2021
Afmetingen0x0 x0 mm
Gewicht0.00
Druk
ISBN9789026353291

Reviews

25 Mar, 2021

Het boek geeft een inzicht in het leven van iemand die eigenlijk in Iran gevangen zat en dan zie je dat vrouwen en nu in het bijzonder Mardjan, sterk zijn om te overleven en een beter leven te creëren voor haar zelf en haar gezin.
15 Mar, 2021

In haar inleiding karakteriseerde mevrouw Verbeet bij de lancering van het boek, het boek als “verschrikkelijk mooi” , verschrikkelijk en ook mooi. Dat is heel goed getypeerd. Een wijze les, pijnlijk wijze les voor ons allemaal. Zijn we zuinig genoeg en zouden we ook echt willen vechten en strijden voor grondrechten en idealen.?
30 Jan, 2021

Tot op de dag. Het leest als een trein. Het boek zet aan tot nadenken, zelfreflectie en brengt emoties los, bij mij mede vanwege de epiloog. Wat ik mooi vind is hoe subtiel het boek ook gaat over identiteit, vorming en hoe iemand het verleden en heden samenbrengt. Het verhaal had ook Van Marjan naar Mardjan kunnen heten. Na het lezen van het boek, heb ik meer Marjan leren kennen waarmee Mardjan completer wordt.

Schrijf een review