image of Van God spreken

Van God spreken

Door Wouter Slob, Job van Schaik
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 16,95

Samenvatting

Waarom zou je nog geloven? Het atheïsme is tegenwoordig het dominante perspectief van waaruit we betekenis geven aan ons leven. Althans, zo lijkt het. In dit boek spreken twee oud-studiegenoten – de een filosoof en predikant, de ander journalist en twijfelend ex-afvallige – over de waarde en relevantie die het christelijk geloof kan hebben in onze geseculariseerde tijden.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen: de filosofische tekortkomingen van atheïsme én theïsme, het herijken van het begrip waarheid in tijden van ‘post-truth’ en ‘alternative facts’, spreken ván God (en niet óver God) en het verschil tussen verwoording en beschrijving, de eenzaamheid van het autonome subject in de meritocratische samenleving, doping in de sport, de troost van de zonde, het vastlopen van het moderne denken, ruziënde kerkvaders en reformatoren, de vleeswording van God, almacht als afzien

van macht, en de kracht van kwetsbaarheid en leven uit liefde.

Van God spreken levert prikkelend denkvoer voor atheïsten en kerkgangers, twijfelaars en zeker-weters, wetenschappers en journalisten, theologen en filosofen, en iedereen die bereid is te reflecteren op zijn of haar denkkaders.

Wouter Slob (1965) is predikant van de Laarkerk in Zuidlaren.

Hij neemt met dit boek afscheid als bijzonder hoogleraar

Protestantse Kerk, Theologie en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Job van Schaik (1965) is cultuurredacteur bij Dagblad van het Noorden. Hij noemt zichzelf in dit boek (aarzelend) weer christen, nadat hij op zijn zeventiende zijn geloof verloor.

Productspecificaties

Auteur(s)
Wouter Slob, Job van Schaik
Taal
Nederlands
NUR Code
705
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
220x150x15 mm
Gewicht
383 gram
Druk
1
ISBN10
9463690670
ISBN13
9789463690676