image of Veiligheid en milieu in laboratoria

Veiligheid en milieu in laboratoria

Door Iris van 't Leven
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 29,-

Samenvatting

In elk laboratorium worden andere chemicaliën gebruikt en verschillende analysemethoden toegepast. Dat maakt het geven van een standaardrichtlijn voor het veilig en milieuvriendelijk werken in het laboratorium niet gemakkelijk. Dit boek helpt de lezer om de risico’s die hij in zijn eigen specifieke situatie tegenkomt beter te beoordelen en passende voorzorgsmaatregelen te treffen. Hierbij staat een brongerichte benadering centraal. Met de juiste aanpak en gezond verstand kan elke laboratoriummedewerker praktische oplossingen vinden die zijn of haar werkplek veiliger maken.

Het boek geeft tips voor het veilig werken met chemicaliën, biologische agentia, radioactieve stoffen, apparatuur, gascilinders, cryogene stoffen en met glaswerk. Ook wordt aandacht besteed aan de fysieke belasting bij labwerkzaamheden.

Dit boek geeft zowel labmedewerkers als studenten een goed overzicht van de mogelijkheden om de risico`s bij laboratoriumwerk te beperken en een veilige en gezonde werksituatie te creëren.

In deze nieuwe druk zijn de recente wijzigingen in de wetgeving rond stralingsbescherming en veranderingen in de typering van lasers verwerkt. Ook is de tekst aangepast aan de wijzigingen in de normen voor handschoenen. Tot slot zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van omgaan met kankerverwekkende, mutagene en reproductieschadelijke stoffen opgenomen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Iris van 't Leven
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
967
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
242x168x11 mm
Gewicht
427 gram
Druk
6
ISBN10
9491764373
ISBN13
9789491764370