image of Wat is onderzoek?

Wat is onderzoek?

Door Nel Verhoeven
Nederlands | Paperback | 2014  

Voor 22:00 besteld, morgen in huis

€ 25,-

Samenvatting

Hoe vind je een betrouwbaar antwoord op (onderzoeks)vragen? Daar is onderzoek voor nodig, maar dan moet je wel weten hoe je dat aanpakt. Wat is onderzoek? biedt je een complete en heldere inleiding op kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Dit boek bevat de theorie, digitale tools en praktijkvoorbeelden waarmee je een onderzoek kunt gaan opzetten. Zodat jij raad weet met het onderzoek of ander afstudeerproject dat je moet doen voor je studie.

Over de inhoud

Wat is onderzoek? neemt je mee in de organisatie van onderzoek, met als uitgangspunt de vier werkfasen: ontwerpen, verzamelen, analyseren en evalueren. In deze vier delen ligt de nadruk op het verrichten van praktijkonderzoek. Hoe zet je zo'n onderzoek op? Waar let je op bij het verzamelen van gegevens? Wat doe je bij een kwalitatieve of kwantitatieve analyse? Hoe ga je vervolgens over tot conclusie en discussie? Je doorloopt stap voor stap deze vraagstukken, ondersteund door papieren en digitale voorbeelden uit de praktijk.

Uniek aan dit boek

* Een compleet boek met veel aandacht voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek.

* Concrete voorbeelden van hoe je afstudeerprojecten en eindpresentaties aanpakt.

* Veel aandacht voor e-learning, sociale media en het gebruik van online tools voor het verwerken van referenties.

* In een recensie: 'Stapsgewijs neemt Verhoeven de student mee door de voetangels en klemmen van onderzoek.'

Extra materiaal

Op de website www.watisonderzoek5edruk.nl vind je handige hulpmiddelen voor het uitvoeren van je onderzoek. Met de digitale onderzoekstool kun je bijvoorbeeld je complete onderzoek opzetten en uitvoeren volgens de fases uit het boek. Per fase leg je je werk voor aan je docent voor feedback. Dit maakt onderzoek doen een stuk overzichtelijker.

Daarnaast vind je op de website veel extra materiaal zoals:

* Uitwerkingen van de opdrachten uit het boek

* Kennistoetsen

* Ontwerpcasussen

* Begrippenlijst

* Inleiding SPSS

Doelgroep

Hbo-studenten die onderzoek moeten doen tijdens hun studie en/of hbo-docenten die hierover les geven binnen hun onderwijsprogramma. Daarnaast ook zeer geschikt voor professionals die praktijkonderzoek doen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Nel Verhoeven
Taal
Nederlands
NUR Code
741
Uitgavejaar
2014
Afmetingen
241x171x22 mm
Gewicht
903 gram
ISBN10
9462363633
ISBN13
9789462363632