image of Wetenschap: wat, hoe en waarom?

Wetenschap: wat, hoe en waarom?

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 35,90

Samenvatting

Wetenschapsfilosofie is kritische reflectie over wetenschap en wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek neemt uiteenlopende vormen aan en mondt ook uit in verschillende soorten resultaten.

Die variatie leidt tot verschillende clusters van vragen die in dit boek aan bod komen, zoals: Wat zijn wetenschappelijke experimenten? Aan welke voorwaarden moeten ze voldoen om betrouwbare informatie te geven? Welke soort kennis kunnen ze opleveren? Evenzeer vragen als: Wat zijn wetenschappelijke theorieën? Hoe komen ze tot stand? Hoe kunnen we ze vergelijken en beoordelen?

Daarnaast is er ook ruime aandacht voor vragen over wetenschap als geheel, over haar sociale en maatschappelijke rol en over haar relatie tot andere kennisvormen, bijvoorbeeld: Wat is het doel - of de doelen - van wetenschap? Hoe kan wetenschapsbeleid vorm gegeven worden? Zijn er grenzen aan wetenschap? Hoe verhoudt wetenschap zich tot religie, ethiek of metafysica?

Winnaar van de Garant-studieboekprijs 2016

Over de auteurs

Erik Weber is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, waar hij wetenschapsfilosofie en metafysica doceert en onderzoek verricht in deze domeinen.

Bert Leuridan doceert wetenschapsfilosofie, logica en taalfilosofie aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek is voornamelijk geconcentreerd op wetenschapsfilosofie.

Merel Lefevere is praktijkassistente kennisleer en wetenschapsfilosofie aan de Universiteit Gent. Zij verzorgt er de werkcolleges bij de vakken wetenschapsfilosofie.

Productspecificaties

Auteur(s)
Erik Weber, Bert Leuridan, Merel Lefevere
Taal
Nederlands
NUR Code
738
Uitgavejaar
2016
Afmetingen
243x113x24 mm
Gewicht
681 gram
Druk
1
ISBN10
9044134469
ISBN13
9789044134469