image of Wildernisjaren

Wildernisjaren

Door Linda Nijlunsing, Lydia Tuijnman
Nederlands | Paperback | 2013  

Niet beschikbaar

€ 19,95

Samenvatting

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een boomlange man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen. Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden

villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

Wildernisjaren is het fascinerende verhaal van een wilskrachtige Nederlandse vrouw, die haar hart volgt en bereid is daarvoor de prijs te betalen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Linda Nijlunsing, Lydia Tuijnman
Taal
Nederlands
NUR Code
301
Uitgavejaar
2013
Afmetingen
215x136x26 mm
Gewicht
385 gram
ISBN10
9047203216
ISBN13
9789047203216