image of Woordenboek geneeskunde en biomedische wetenschappen, zesde en geheel herziene druk

Woordenboek geneeskunde en biomedische wetenschappen, zesde...

Door Peter L.M. Kerkhof
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 24,90

Samenvatting

Het 'Woordenboek Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen' is bedoeld voor onderzoekers, studenten en vertalers op het gebied van de geneeskunde en biomedische wetenschappen. Correct gebruik en interpretatie van Engelse (bio)medische vaktermen kan in dit vakgebied van levensbelang zijn.

In dit praktisch opgezette woordenboek is naast de vertaling vaak ook een korte toelichting opgenomen, omdat voor een goed begrip van een tekst doorgaans meer nodig is dan alleen de betekenis van individuele woorden

en uitdrukkingen.

De lemmata vormen een afspiegeling van het taalgebruik binnen de diverse medische disciplines. Daarnaast zijn termen opgenomen die betrekking hebben op gebieden zoals klinische besliskunde, translationele geneeskunde, biomedische technologie, patiënt-gerelateerde informatieverwerking en medische statistiek.

Aan deze zesde druk zijn honderden actuele lemmata toegevoegd, inclusief talloze verwijzingen naar gerelateerde zoektermen, alsmede antoniemen en synoniemen. Nieuw ten opzichte van eerdere drukken zijn zestien pagina’s met overzichtelijke anatomische tekeningen voorzien van Engelstalige nomenclatuur, en de on-line beschikbaarheid van ruim 14.000 medische afkortingen die raadpleegbaar zijn op www.biomedicalabbreviations.com.

Dr. P.L.M. Kerkhof is verbonden aan de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van de Amsterdam Universitair Medische Centra. Hij publiceert hoofdzakelijk op het gebied van de cardiologie, maar was ook de samensteller van het Veterinair Woordenboek E-N/ N-E (Elsevier/Bunge, 1998). Daarnaast was hij de hoofdredacteur van het standaardwerk Sex-Specific Analysis of Cardiovascular Function (Springer, 2018) met bijdragen van auteurs uit zeventien landen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Peter L.M. Kerkhof
Taal
Nederlands
NUR Code
872
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
241x171x26 mm
Gewicht
798 gram
Druk
1
ISBN10
9059973100
ISBN13
9789059973107