image of Zeeën van tijd

Zeeën van tijd

Door Douwe Keizer
Nederlands | Paperback | 2019  

2-5 werkdagen

€ 24,50

Samenvatting

Dit verhaal speelt zich af in het laatste kwart van de negentiende eeuw. De eindfase van de grote zeilvaart toen majestueuze zeilschepen de wereldzeeën bevoeren. Jelte Bakker, de hoofdpersoon, voer op Amerikaanse schepen. Hij geeft weer hoe die schepen gezeild werden en wat voor lading ze meenamen. Hij schrijft over de zeilvaartzeelui, de nomaden van de zee. Een speciaal slag mannen die op zee werkten als paarden en zich aan wal gedroegen als ezels. Over doodsbenauwde landrotten die door crimps geshanghaaid werden en buiten westen aan boord kwamen. Over reizen waarop hij bizarre gebeurtenissen beleefde.

Jelte is ook zo'n nomade. Het schip is zijn thuis. Maar ook is hij zeer geïnteresseerd in wat er zich aan de wal afspeelt. Hij is daarbij kritisch op zijn tweede vaderland de VS, dat zich van de zee afkeert.

Daarmee is dit boek boeiend voor scheepsliefhebbers, omdat er veel technische informatie in staat. Tegelijkertijd geeft het een inkijkje in de Amerikaanse cultuur.

Douwe Keizer is vanaf zijn jongensjaren geïnteresseerd geweest in de grote zeilvaart. Een uitgebreide bibliotheek is daarvan het gevolg. Op oudere leeftijd heeft hij nog een aantal reizen op een windjammer gemaakt. Die reizen zijn beschreven in In het kielzog van een droom. Daarnaast heeft hij geschreven King Cotton onder zeil, een diepgaande studie over de Amerikaanse zeilvaart. In het weekblad Schuttevaer hebben verscheidene korte artikelen van hem gestaan.

Beroepshalve zijn er nog diverse publicaties van zijn hand verschenen over regionale ontwikkeling, economie en bedrijfsorganisatie.

Productspecificaties

Auteur(s)
Douwe Keizer
Taal
Nederlands
NUR Code
336
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
210x145x28 mm
Gewicht
627 gram
Druk
1
ISBN10
9463651802
ISBN13
9789463651806