Dit is het Japanse woord voor mensen die meer boeken kopen dan ze kunnen lezen 


We hebben 'm allemaal: de boekenkast die we zó volproppen met boeken dat 'ie bijna uit zijn voegen barst. Begrijpelijk natuurlijk. Want zeg nou zelf, wie kan het nieuwste boek van Dan Brown nu in de winkel laten liggen?

 

Grote kans dus dat je niet alle boeken uit je collectie ook daadwerkelijk hebt gelezen. En je bent niet de enige. Het verlangen om meer boeken te kopen dan je fysiek kan lezen in één mensenleven is zo universeel, dat er een specifieke term voor bestaat: Tsundoku.

 

 

 Ook op het kantoor van YouBeDo is de boekenkast al aardig vol

 

Het is een Japans woord dat zoiets betekent als het opstapelen van boeken die nooit gelezen zullen worden. Het is opgebouwd uit de woorden "tsunde" (dingen stapelen), "oku", (iets een tijdje laten liggen) en "doku" (lezen).

 

Denk je nu: oei! Dit klinkt mij bekend in de oren, en ik wil graag van mijn verzamelwoede af? Gelukkig is er een manier om van je Tsundoku af te komen. Ga door je stapel boeken heen en sorteer ze goed. Ga door je stapel boeken heen en doneer alle boeken die je niet meer gaat lezen hebt aan een goed doel. Zo maak je er een ander blij mee!

 

 Bron: Huffington Post