100 Rape Bag’s voor Operation Bobbi Bear

7%
Doelbedrag: € 1.100,00  |  Gedoneerd: € 76,81

Organisatie: Bobbi Bear Nederland

Kwazulu Natal, Zuid Afrika

Met deze Youbedo actie willen wij ervoor zorg dragen dat er voldoende Rape Bag’s zijn om de komende maanden het werk van Operation Bobbi  Bear te vergemakkelijken.Deze Rape-bags liggen klaar op een plank in het rescue center van Operation Bobbi Bear, en worden van de plank gehaald indien er een noodoproep komt.De inhoud van de tasjes helpen de Child Safety Officier van Operation Bobbi Bear bij de uitvoering van haar werk.

Wij zijn Stichting Bobbi Bear NL en wij ondersteunen Operation Bobbi Bear in Kwazulu Natal, Zuid Afrika. 

Deze kleine mensenrechten organisatie redt in samenwerking met politie en welzijnsorganisaties kinderen uit situaties waarin zij seksueel misbruikt worden. Zij zijn 24/7 "on call". Wanneer zij opgeroepen worden voor een "fresh rape" is de factor tijd heel belangrijk. Binnen 72 uur moet immers het medicijn dat het risico op besmetting met HIV/AIDS verkleint in het lijfje van het kind zitten.
Daarom staan er altijd tasjes klaar, de zogenoemd “Rape Bag’s“ om mee te nemen, met alle benodigde spulletjes voor 1e opvang. Deze tasjes worden door de betrokken Child Safety Officer van Operation Bobbi Bear van de plank getrokken bij een "Call Out", dat is een noodoproep.
In de Rape-Bag zit

  • een papieren zakje om forensisch materiaal zoals als met bloed of sperma bevlekt ondergoed op te berg en. Maar ook
  • handschoenen voor de Child Safety Officer van Operation Bobbi Bear, zodat deze bij het ophalen van het kind geen bewijsmateriaal beschadigt.
  • Pakje schoonmaakdoekjes om het kind bij het verlaten van het ziekenhuis (waar het forensisch onderzoek dan al heeft plaats gevonden) schoon te maken. Ook bevat het tasje schoon ondergoed.
  • spullen in om het kind tijdens de lange wachttijd in het ziekenhuis te vermaken
  • wat te eten en drinken
  • een permanent marker om op de beer te kunnen tekenen. (zie uitleg hieronder)
  • een kleine knuffelbeer (zie uitleg hieronder)

De Bobbi Bear heeft het kind dan ook al gekregen. Op deze beer kan het kind door middel van het schrijven communiceren over het trauma, zonder dat hij/zij in verlegenheid wordt gebracht woorden uit te spreken die het liever niet uitspreekt. Knuffelt het kind met de Bobbi Bear waar verse inkt op zit, dan bestaat het risico dat de inkt voordat het droogt is uitgeveegd. Vandaar de kleine beer in de Rape Bag, waar wel mee geknuffeld kan worden. Per jaar worden ongeveer 300 Rape Bag’s gebruikt. 

Meer informatie over ons, vind je op onze website: https://foodforbobbibear.com/