De Opkikker

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 825,46

229 YouBeDo'ers hebben al gedoneerd

Stichting Opkikker is een CBF gecertificeerde organisatie die voornamelijk met vrijwilligers werkt en als doel heeft het organiseren van speciale Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis.

Het secretariaat in Almere ondersteunt de 120 vrijwilligers in het land en de honderden gelegenheidsvrijwilligers die inmiddels betrokken zijn bij de stichting. Op zulke dagen neemt Stichting Opkikker het hele gezin mee, even weg uit het dagelijkse bestaan vol spanningen en angsten. Even de gedachten verzetten en even opladen in een andere omgeving met een dosis positieve energie en blijdschap.

Stichting Opkikker heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Het aantal Opgekikkerde gezinnen is fors gestegen, wij verwachten in 2009 ruim 1000 gezinnen op te kikkeren. Deze stijging is vooral het gevolg van het organiseren, naast onze individuele Opkikkerdagen, van Super Opkikkerdagen waarbij meerdere gezinnen op 1 locatie te gast zijn. Persoonlijke aandacht voor de deelnemers, kostenbeheersing en het werken met vrijwilligers blijven een centrale plaats innemen tijdens deze dagen. Op dit moment bestaat er een samenwerkingsverband met alle academische ziekenhuizen in Nederland, een aantal streekziekenhuizen en zorginstellingen.

Om dit allemaal mogelijk te maken zijn wij continue op zoek naar nieuwe sponsors (in natura), donateurs, giften, nalatenschappen en organisaties die t.b.v. Stichting Opkikker allerlei acties organiseren.

Mogen onze gezinnen ook op uw steun rekenen?


Voltooide projecten van De Opkikker


De Opkikker - Een lichtpuntje in de duisternis

Gedoneerd: € 533.24

Doelbedrag: € 500.00

Een lichtpuntje in de duisternis

Het doelbedrag voor het project is 500 euro. Dit bedrag is gebaseerd op de kosten voor één Opkikkerdag.

Opkikkerdag

Door het organiseren van Opkikkerdagen geeft Stichting Opkikker per jaar samen met haar vele vrijwilligers, ambassadeurs en sponsoren een lichtpuntje aan maar liefst 2000 gezinnen met een langdurig ziek kind. Zo krijgen de gezinnen een hele dag een supergaaf activiteitenprogramma, dat helemaal gebaseerd is op de wensen en interesses van alle gezinsleden. Met het doelbedrag kan zo’n dag voor één gezin werkelijkheid worden.

Daarbij is het belangrijk om te benadrukken dat geen enkele activiteit te gek is om deze dag te doen! Speciaal voor deze dagen heeft Center Parcs een permanente locatie beschikbaar gesteld.

Over de stichting

Stichting Opkikker zet zich sinds 1995 in voor het creeëren van lichtpuntjes voor duizenden mensen per jaar. Het gaat hier specifiek om gezinnen met een langdurig ziek kind. Het doel is om een verschil te kunnen maken voor al deze gezinnen in Nederland. Door onder andere het organiseren van Opkikkerdagen probeert Stichting Opkikker dit doel te verwezelijken.

Doordat Opkikker een goed doel en een non-profit organisatie is, zijn zij volledig onafhankelijk van de overheid en loterijen, en daardoor afhankelijk van donaties van anderen. "Met deze 500 euro kunnen wij één van de gezinnen met een langdurig ziek kind in Nederland erg gelukkig maken met een bijzondere dag."