Overzichtspagina WereldOuders

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 2.629,96

661 YouBeDo'ers hebben al gedoneerd

 

De missie van WereldOuders is om de situatie van thuisloze kinderen in Latijns-Amerika structureel te verbeteren.

Dit gebeurt door hen een veilige, stabiele thuisbasis en een kans op een goede toekomst te bieden. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de armoedespiraal, die generatie op generatie wordt doorgegeven, te doorbreken.


Lopende projecten van Overzichtspagina WereldOuders


Schoolboeken voor middelbare scholieren in El Salvador

Gedoneerd: € 469.33

Doelbedrag: € 2500.00

Voor 2500 euro kan Stichting WereldOuders schoolboeken aanschaffen voor 95 leerlingen in El Salvador.

Veel kinderen in El Salvador groeien op in armoede. Slechts 53% gaat na de basisschool naar de middelbare school. Kinderen en jongeren stoppen met school om te gaan werken en een inkomen te verdienen voor zichzelf en hun familie. WereldOuders wil hier verandering in brengen, omdat onderwijs juist kan helpen om de armoedespiraal te doorbreken. Daarom ondersteunen wij kinderen en hun families, o.a. door hen gratis kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Hiervoor zijn wij afhankelijk van giften. Om de onderwijskwaliteit te behouden willen we graag nieuwe boeken aanschaffen.

Over het project

Sinds 1999 bieden we in El Salvador kinderen die uit huis zijn geplaatst een veilig thuis. We focussen echter in toenemende mate op het ondersteunen van gezinnen om te voorkomen dat kinderen uit huis worden geplaatst. We ondersteunen gezinnen onder andere op het gebied van educatie.

Het onderwijsprogramma bestaat uit een kinderopvang voor de allerkleinsten, een kleuterschool, een basisschool en een middelbare school. Op de middelbare school zitten momenteel 95 leerlingen. Voor jongeren die de middelbare school hebben afgerond stellen we studiebeurzen beschikbaar, hiervoor hebben we een apart programma.

Om jongeren een goede start te geven willen we graag onze schoolboeken vernieuwen. Voor de middelbare school is hiervoor 2500 euro nodig

Over de stichting

WereldOuders werkt aan de empowerment en persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika. Bij ons krijgen ze aandacht en de ondersteuning die bij hen past. WereldOuders heeft een unieke aanpak, gestoeld op vier pijlers:

  1. een veilig thuis
  2. gezondheid
  3. educatie
  4. zelfstandigheid.

Door een sociaal vangnet te bieden en tegelijkertijd te bouwen aan het zelfvertrouwen van de kinderen, krijgen zij weer een toekomstperspectief, een mogelijkheid om hun dromen waar te maken. WereldOuders heeft projecten in negen landen in Latijns- Amerika. Dit zijn Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru.


Voltooide projecten van Overzichtspagina WereldOuders


Geef 3 jongeren in Nicaragua een goede start op de arbeidsmarkt

Gedoneerd: € 2129.17

Doelbedrag: € 2100.00

Met een bijdrage van 2100 euro kan Stichting WereldOuders drie jongeren een jaar lang de vakopleiding naaien laten volgen.

Deze vakopleiding is een grote verrijking van het onderwijs en van belang voor de toekomst van de jongeren. Het maakt de jongeren, wanneer zij er klaar voor zijn, gewilde werknemers in Nicaragua!

Meer informatie vind je op www.wereldouders.nl.

Over het project

Om jongeren een goede start op de arbeidsmarkt te geven bieden wij vakopleidingen aan. Gedurende deze opleiding worden ze voorbereid om aan de slag te gaan in de technische en praktische sectoren. In Nicaragua hebben de jongeren de keuze uit vier vakopleidingen: lassen, schoenmaken, elektra en naaien. Deze opleidingen zijn onderdeel van het schoolprogramma en volgen de jongeren aan het eind van de middag. Alleen jongeren boven de 16 jaar kunnen deelnemen. De vakopleiding is een grote verrijking van het onderwijs en van belang voor de toekomst van de jongeren.

Over Nicaragua

Nicaragua is het armste land van Centraal Amerika. Het gevolg van de armoede is dat kinderen op jonge leeftijd vaak in aanraking komen met geweld, misbruik, drugs en criminaliteit. Volgens onderzoeken is ruim de helft van de bevolking economisch afhankelijk van de hulp van anderen om in levensonderhoud te voorzien.

Onderwijs in Nicaragua

Theoretisch gezien hoort de helft van de bevolking naar school te gaan. Armoede dwingt (jonge) ouders echter vaak om hun kinderen al op jonge leeftijd aan het werk te zetten. 14% van de kinderen tussen de 7 en 14 jaar moet werken om geld te verdienen.

Onderwijs is een van de krachtigste middelen om structurele veranderingen tot stand te brengen. Naast het ontwikkelen van kennis is school ook een broedplaats voor sociale vaardigheden en inzichten. WereldOuders investeert in onderwijs voor kansarme kinderen. Op dit moment ondersteunt WereldOuders in Nicaragua 428 kinderen en jongeren om de juiste educatie te volgen. Sommigen gaan uiteindelijk studeren aan de universiteit. Voor anderen is de middelbare school het hoogst haalbare op educatief gebied.

De vakopleiding

Naast het reguliere onderwijs van basisschool tot en met middelbare school is het aanleren van een praktisch vak een belangrijk onderdeel van de educatie die WereldOuders aanbiedt. De jongeren kunnen kiezen uit vier verschillende vakopleidingen: naaien, schoenmaken, lassen, elektra. De lessen vinden plaats in de middag en zijn onderdeel van het schoolprogramma. Jongeren van 16 jaar en ouder nemen in gemiddelde groepen van 20 deel aan deze klassen. Ze leren nieuwe vaardigheden en denken kritisch na over complexe problemen. Dit zijn waardevolle ervaringen voor een zelfstandig bestaan.

De vaktrainingen worden gegeven door gecertificeerde vakdocenten. Daardoor hebben de kinderen, bij succesvol afronden van de training, recht op een certificaat van INATEC (Technical Institute of Nicaragua). Het instituut is een van de meest prestigieuze technische instituten van het land. Zowel de vaardigheden als het certificaat maakt de jongeren, wanneer zij er klaar voor zijn, gewilde werknemers in Nicaragua! De vakopleiding duurt maximaal 2 jaar. In het eerste jaar worden de basisvaardigheden uitgelegd en het tweede jaar is meer verdiepend.

De vakopleiding is een grote verrijking van het onderwijs en van belang voor de toekomst van de jongeren. Met 2100 euro kunnen 3 jongeren een jaar lang de vakopleiding volgen. Dit bedrag dekt het nodige verbruiksmateriaal, gereedschappen, een deel van het salaris van de docent en het certificaat.

Over stichting WereldOuders

Stichting WereldOuders gelooft in de kracht van familie. Ieder kind verdient aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Daarom bieden we kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika een stabiele en warme thuisbasis, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid.

Meer informatie vind je op www.wereldouders.nl.