iMPACT direct

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 1.662,85

436 YouBeDo'ers hebben al gedoneerd

iMPACT direct

iMPACT direct verbindt donateurs en Afrikaanse goede doelen met succesvolle lokale oplossingen. 
Dat doen we door het mogelijk te maken rechtstreeks te doneren aan hun projecten. 
Op deze manier bereikt jouw donatie meteen meer mensen en heeft het meer impact. 

Lokale experts maken het verschil

De professionele Afrikaanse goede doelen en de mensen ter plekke hebben vaak zelf al de beste oplossingen. Zij maken 70% van alle impact binnen ontwikkelingshulp, maar ontvangen rechtstreeks slechts 2% van het wereldwijde hulpbudget. Stel je voor hoeveel impact we kunnen maken als lokale goede doelen meer dan die 2% krijgen! Dat is precies onze ambitie! Over drie jaar willen we:

  • Minimaal €1 miljoen euro werven
  • Hiermee 65 lokale goede doelen steunen
  • Die vervolgens de levens van 90.000 mensen verbeteren

iMPACT direct’s unieke aanpak

  • In de landen waar we werken selecteren we zorgvuldig professionele goede doelen.
  • Deze doelen verbinden wij aan donateurs via onze website, het aanschrijven van fondsen en via (online) events.
  • 95% van alle donaties gaan rechtsreeks naar de Afrikaanse goede doelen. Zij bepalen hoe de donaties worden besteed.

Deze aanpak is uniek in Nederland. En juist op deze manier kunnen we meer en sneller bijgedragen aan succesvolle lokale oplossingen, die bovendien goedkoper en duurzamer zijn.

Meer informatie vind je op impactdirect.eu/nl


Lopende projecten van iMPACT direct


Help 5 studenten in Ghana met een opleiding tot Solar-Elektricien

Gedoneerd: € 1661.95

Doelbedrag: € 1750.00

iMPACT direct is een project gestart om 15 jongeren in Ghana toegang te geven tot een opleiding als Solar-Elektricien. Dit zijn jongeren die niet meer naar school gaan, omdat daar thuis geen geld voor was.

De opleiding kost ongeveer €350 per student. We willen €1.750 met YouBeDo ophalen om de opleiding van 5 studenten binnen dit project te financieren. Meer informatie over het project vind je op impactdirect.eu/project/young-solar-electricians

Over het doel

Het doel van het project is dat 15 jongeren een opleiding hebben afgerond in een beroep waar veel vraag naar is. Daarmee kunnen zij een inkomen gaan verdienen voor zichzelf en circa 75 familieleden.

Een opleiding als deze draagt daarnaast ook bij aan een betere elektriciteitsvoorziening op plekken in Ghana waar die er nu nog niet is!

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit het leren van basiskennis voor een elektricien, zoals het installeren van bedrading, en het werken met elektriciteit door zonne-energie.

Er is er veel vraag naar vakmensen met deze opleiding. De verwachting is daarom, dat alle afgestudeerde studenten een baan kunnen krijgen of een eigen bedrijf zullen starten.

De €350 per student wordt gebruikt om elke student van gereedschap te voorzien en een schoollunch. Andere kosten zijn voor de docenten en voor de begeleiding op de stageplaatsen.

De organisaties die het project leiden (Stichting Pinasol samen met de Beroepsopleiding) hebben ervaring met zonne-energieprojecten en met het steunen van jongeren op weg naar zelfstandigheid.

Meer informatie over het project vind je op impactdirect.eu/project/young-solar-electricians