Schoolboeken voor middelbare scholieren in El Salvador

Totaal donaties via YouBeDo.com

€ 2.629,96

661 YouBeDo'ers hebben al gedoneerd

Santa Ana (El Salvador)

Voor 2500 euro kan Stichting WereldOuders schoolboeken aanschaffen voor 95 leerlingen in El Salvador.

Veel kinderen in El Salvador groeien op in armoede. Slechts 53% gaat na de basisschool naar de middelbare school. Kinderen en jongeren stoppen met school om te gaan werken en een inkomen te verdienen voor zichzelf en hun familie. WereldOuders wil hier verandering in brengen, omdat onderwijs juist kan helpen om de armoedespiraal te doorbreken. Daarom ondersteunen wij kinderen en hun families, o.a. door hen gratis kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Hiervoor zijn wij afhankelijk van giften. Om de onderwijskwaliteit te behouden willen we graag nieuwe boeken aanschaffen.

Over het project

Sinds 1999 bieden we in El Salvador kinderen die uit huis zijn geplaatst een veilig thuis. We focussen echter in toenemende mate op het ondersteunen van gezinnen om te voorkomen dat kinderen uit huis worden geplaatst. We ondersteunen gezinnen onder andere op het gebied van educatie.

Het onderwijsprogramma bestaat uit een kinderopvang voor de allerkleinsten, een kleuterschool, een basisschool en een middelbare school. Op de middelbare school zitten momenteel 95 leerlingen. Voor jongeren die de middelbare school hebben afgerond stellen we studiebeurzen beschikbaar, hiervoor hebben we een apart programma.

Om jongeren een goede start te geven willen we graag onze schoolboeken vernieuwen. Voor de middelbare school is hiervoor 2500 euro nodig

Over de stichting

WereldOuders werkt aan de empowerment en persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika. Bij ons krijgen ze aandacht en de ondersteuning die bij hen past. WereldOuders heeft een unieke aanpak, gestoeld op vier pijlers:

  1. een veilig thuis
  2. gezondheid
  3. educatie
  4. zelfstandigheid.

Door een sociaal vangnet te bieden en tegelijkertijd te bouwen aan het zelfvertrouwen van de kinderen, krijgen zij weer een toekomstperspectief, een mogelijkheid om hun dromen waar te maken. WereldOuders heeft projecten in negen landen in Latijns- Amerika. Dit zijn Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru.