Bescherm vluchtelingen op Lesbos tegen verzengende zomerhitte

3%
Doelbedrag: € 1.500,00  |  Gedoneerd: € 43,40

Organisatie: Movement on the ground

Lesbos

Voor de duizenden vluchtelingen in en rondom kamp Moria op Lesbos, is de zomer een seizoen van overleven. Lange dagen van 40 graden in de brandende zon. ’s Nachts woelen en draaien in een oververhitte tent. Angst voor uitdroging door beperkte toegang tot water. Een verbrande en geïrriteerde huid, omdat zonnebrandcrème en muggenspray moeilijk te verkrijgen zijn. Gebrekkige nachtrust die zorgt voor extra stress en irritatie in een toch al gespannen situatie.

Voor een gezin (vader, moeder, twee kinderen) is er een pakket dat bestaat uit een grote navulbare waterfles van 2 liter, zonnebrandcrème, muggenspray en 2 zonnehoedjes voor de kinderen. Zo kunnen zij zichzelf beschermen tegen uitdroging, verbranding en overlast van muggenbeten.

De vluchtelingen wonen met 10 personen of 2 families samen in een tent. Een goede nachtrust is voor elk mens van essentieel belang. Slaapgebrek is slecht voor je gezondheid en draagt bij aan stress en irritatie. Zeker in de toch al gespannen situatie van een vluchtelingenkamp kan dat zorgen voor meer conflicten. Om te zorgen dat vluchtelingententen ook in de hete zomer een zo comfortabel mogelijke slaapplek biedt, rusten we de tenten uit met fans (ventilatoren), klamboes en vliegentape. 

Door basisbenodigdheden voor de zomerhitte uit te delen aan vluchtelingen en tenten zomer-klaar te maken, draagt Movement On The Ground met dit project bij aan de individuele gezondheid en welzijn van vluchtelingen op Lesbos. Evenals aan het welzijn en de veiligheid van de vluchtelingengemeenschap als geheel.