Boekenlink voor projecten

Wil je als goed doel een boek promoten op YouBeDo.com via je website, facebook, twitter of een ander kanaal? YouBeDo.com biedt goede doelen de mogelijkheid om direct door te linken naar onze website, waarbij een project van jullie staat voorgeselecteerd als begunstigde tijdens het bestellen van een boek. Dit kan gedaan worden middels een kleine toevoeging aan de productpagina van een titel. Hieronder wordt uiteengezet hoe je deze unieke boekenlink kunt implementeren. Als voorbeeld is er gekozen voor het project "Help Kala op school te blijven" van de Tika Foundation.

 

1. Het unieke ID van een project

Ieder project op YouBeDo.com heeft een uniek ID. Je vindt het unieke ID terug in de URL van de overzichtpagina van het project. In het geval van "Help Kala op school te blijven":

https://www.youbedo.com/action/charities/viewproject/663/help-kala-op-school-te-blijven


De unieke ID van het project in bovenstaand URL is 663. Deze ID dienen we te onthouden voor stap 2.

 

2. De code

Nu we de uniek ID van het project weten  kunnen we dit element toevoegen aan de code voor de unieke projecten link. De onderstaande code dient altijd achter de URL op YouBeDo.com te worden geplaatst:


?project=


Achter het = teken type je het ID van het goede doel (zonder spaties). In het geval van 
het project "Help Kala op school te blijven" zou de code er dus als volgt uit komen te zien:


?project=663

 

3. De implementatie

Nadat de unieke code voor het project is gecreëerd, kan het worden toegepast op iedere URL/link binnen het domein van YouBeDo.com. Een voorbeeld ter illustratie:


Ik zou onderstaand boek graag willen promoten. 

https://www.youbedo.com/action/webshop/bookdetails/1153176/9789000315017/steve-jobs.html


Door nu achter de URL/link
?project=663 te plaatsen is het project "Help Kala op school te blijven" direct voorgeselecteerd in de betaalmodule. De uiteindelijke URL zou er dan zo uit komen te zien:

https://www.youbedo.com/action/webshop/bookdetails/1153176/9789000315017/steve-jobs.html?project=663


Mocht je nog vragen hebben over het creëeren van een unieke link voor projecten, neem gerust contact met ons op via goededoelen@youbedo.com of bel naar 024-3779966.