Boekenlink voor goede doelen

Wil je als goed doel een boek promoten op YouBeDo.com via je website, facebook, twitter of een ander kanaal? YouBeDo.com biedt goede doelen de mogelijkheid om direct door te linken naar onze website, waarbij jullie als goed doel staan voorgeselecteerd als begunstigde tijdens het bestellen van een boek. Dit kan gedaan worden middels een kleine toevoeging aan de productpagina van een titel. Hieronder wordt uiteengezet hoe je deze unieke boekenlink kunt implementeren. Als voorbeeld is er gekozen voor Stichting Aap.

 

1. Het unieke ID van een goed doel

Ieder goed doel op YouBeDo.com heeft een uniek ID. Je vindt het unieke ID terug in de URL van de profielpagina van het goede doel. In het geval van Stichting Aap:

https://www.youbedo.com/action/charities/view/510/aap.html


De unieke ID van Stichting Aap in de URL van de profielpagina is 510. Deze ID dienen we te onthouden voor stap 2.

 

2. De code

Nu we de uniek ID van het goede doel weten  kunnen we dit element toevoegen aan de code voor de unieke goede doelen link. De onderstaande code dient altijd achter de URL op YouBeDo.com te worden geplaatst:


?goeddoel=


Achter het = teken type je het ID van het goede doel (zonder spaties). In het geval van Stichting Aap zou de code er dus als volgt uit komen te zien:


?goeddoel=510

 

3. De implementatie

Nadat de unieke code voor het goede doel is gecreëerd , kan het worden toegepast op iedere URL/link binnen het domein van YouBeDo.com. Een voorbeeld ter illustratie:


Ik zou onderstaand boek graag willen promoten. 

https://www.youbedo.com/action/webshop/bookdetails/1153176/9789000315017/steve-jobs.html


Door nu achter de URL/link
?goeddoel=510 te plaatsen is Stichting Aap direct voorgeselecteerd in de betaalmodule. De uiteindelijke URL zou er dan zo uit komen te zien:

https://www.youbedo.com/action/webshop/bookdetails/1153176/9789000315017/steve-jobs.html?goeddoel=510


Mocht je nog vragen hebben over het creëeren van een unieke link voor goede doelen, neem gerust contact met ons op via goededoelen@youbedo.com of bel naar 024-3779966.