Suggesties of klachten

YouBeDo.com is een open, eerlijke en transparante organisatie. Wij hebben maar één doel en dat is een betere wereld. Om dit te bereiken willen wij veel boeken verkopen. Klantvriendelijkheid staat hierbij voorop.

Alles wat wij doen, doen we met de beste intenties, maar waar mensen werken worden ook fouten gemaakt. Heb je een klacht over je bestelling, ga dan naar de contactpagina en stuur ons een e-mail. Wij proberen binnen 48 uur een reactie te geven.

Als je klachten of suggesties hebt over geplaatste artikelen, goede doelen, of andere zaken die betrekking hebben op YouBeDo.com, ga dan ook naar de contactpagina en stuur ons een e-mail. Wij proberen binnen 48 uur antwoord te geven.

Mocht het oplossen van de klacht toch niet geheel naar wens verlopen, dan is er de mogelijkheid een geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, het Europese online geschillenplatform (ODR) of een andere onafhankelijke geschilleninstantie. Thuiswinkel.org garandeert dat een uitspraak van de Geschillencommissie Thuiswinkel door het betreffende bedrijf wordt nagekomen.