Digitaal lezen

Bij YouBeDo.com vind je naast fysieke boeken ook ebooks in het assortiment. Voor digitale boeken geldt hetzelfde principe, namelijk dat YouBeDo.com tot 12% van ieder ebook doneert aan het goede doel dat jij als klant kiest. Hieronder vind je informatie over digitaal lezen. Wil je meer weten over de ebooks bij YouBeDo.com, kijk dan eens op onze ebook pagina.

Wat is een ePub?

ePub wordt gebruikt als formaat voor digitale publicaties en ebooks. ePub heeft als groot voordeel dat de inhoud van de publicatie of ebook zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de e-reader waarmee je het leest. Hierdoor wordt het probleem voorkomen dat je van links naar rechts moet scrollen om een volledige bladzijde te kunnen lezen.

Wat is Adobe DRM?

DRM staat voor Digital Rights Management en is onder andere door Adobe ontwikkeld voor het beschermen van ebooks. De DRM is een techniek die wordt gebruikt om de digitale rechten van de makers en uitgevers van ebooks te beheren en te beschermen.

Wat is Social DRM?

Social DRN is ontworpen om het probleem van illegale verspreiding van ebooks tegen te gaan. De naam en het e-mailadres worden gekoppeld aan een gekocht digitaal boek en zullen wanneer deze worden gekopieerd altijd zichtbaar blijven. Hierdoor kan altijd achterhaald worden wie de oorspronkelijke koper is, waardoor mensen af zullen zien van het kopiëren en verspreiden van hun ebook.
 

Wat is Adobe ID?

De meeste boeken die wij verkopen zijn beveiligd tegen onrechtmatig kopiëren met behulp van Adobe Digital Rights Management technologie. De Adobe ID maak je aan op je computer en alle andere apparaten waarmee je je ebooks wilt lezen door deze eenmalig te autoriseren voor het gebruik van ebooks die met deze technologie beveiligd zijn.

Voor meer informatie over Adobe Digital Editions kan je terecht op de website van Adobe.

Wat is Adobe Digital Editions?

Adobe Digital Editions is gratis software waarmee je met Adobe DRM beveiligde ebooks op je computer kunt openen en lezen en waarmee je de bestanden gemakkelijk overzet naar je e-reader of ander apparaat. Voordat je de software kunt downloaden, dien je je eerst bij Adobe te registreren met een Adobe ID. Deze Adobe ID gebruik je voor het autoriseren van alle apparaten waarop je je digitale bibliotheek wilt lezen.

Als je een Sony reader hebt hoef je Adobe Digital Editions niet te installeren. Je kunt dan gebruik maken van het bijgeleverde besturingsprogramma Reader voor PC van Sony. De autorisatie van je apparaten moet ook in dit geval met een Adobe ID worden gedaan.

 

Zijn alle boeken digitaal verkrijgbaar?

De boeken die wij aanbieden, zijn nog niet allemaal digitaal verkrijgbaar. De diverse uitgevers werken er momenteel hard aan om zoveel mogelijk boeken digitaal aan te bieden en het aantal zal de komende tijd snel vermeerderen. Het aantal beschikbare titels kun je, net als andere artikelen van YouBeDo.com, links bovenaan iedere pagina van de gekozen categorie zien.


Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem gerust contact met onze klantenservice op.