Ebooks

Naast fysieke boeken heeft YouBeDo.com ook Ebooks in het assortiment. Op deze pagina vind je informatie over het Ebook en hoe makkelijk je het kunt bestellen via YouBeDo.com. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Wat is een Ebook?

Een Ebook is de elektronische versie van een fysiek boek. Het  is een bestand dat geopend en gelezen kan worden op een e-reader, maar ook op een computer.

 

Welk formaat Ebooks verkoopt YouBeDo.com?

YouBeDo.com verkoopt Ebooks in pdf- en epub-formaat. Deze beiden formaten maken gebruik van de zogenaamde DRM beveiliging van Adobe


Het bestellen van een Ebook bij YouBeDo.com

Het proces van het bestellen van een Ebook is grotendeels hetzelfde als het bestellen van een fysiek artikel. Wanneer je het juiste boek gevonden hebt, dan voeg je het boek toe aan je winkelwagen en reken je af zoals je dat gewend bent bij YouBeDo.com. Wanneer de betaling succesvol is afgerond krijg je in je account onder Mijn digitale boeken een download button te zien om het Ebook te downloaden. Hierna kun je het boek op je computer of e-reader lezen.

Het betalen van een Ebook is erg simpel. Je kunt de bestelling afronden door in Nederland te betalen via iDEAL.
 

Printen van een Ebook

Om het auteursrecht te beschermen zijn de Ebook beschermd. De uitgever heeft daarin ook bepaald of er printrechten aan het boek ontleend zijn. In het Ebook wordt aangegeven wat er geprint mag worden van het Ebook.

Een Ebook kan niet cadeau worden gedaan

Helaas kunnen Ebooks niet verzonden worden als cadeau. Dit heeft te maken met het feit dat een bestelling gekoppeld is aan je account. Het downloaden van een Ebook is gekoppeld aan je account en kan daardoor niet naar een ander e-mailadres worden doorgestuurd.

Je kunt het Ebook alleen lezen op e-readers of computers die dezelfde Adobe ID hebben.

Het downloaden van het Ebook lukt niet

Binnen 24 uur nadat de bestelling is afgerond probeert YouBeDo.com het Ebook beschikbaar te stellen als download. Mocht dit niet lukken dan wordt de bestelling geannuleerd en zal het geldbedrag naar je rekening worden terug overgemaakt.

Mochten zich toch problemen voor doen, dan willen we je vragen contact op te nemen met de klantenservice van YouBeDo.com.

Retourneren of annuleren van een Ebook

Het is niet mogelijk om een Ebook te annuleren, omdat er op Ebooks geen recht van retour zit.

Hoe kan het dat een Ebook in sommige gevallen duurder is dan een fysiek exemplaar op YouBeDo.com?

Een Ebook is in principe goedkoper dan een fysiek artikel. Dit komt omdat er geen kosten worden gemaakt voor inpakken, verzenden en vervoeren van de boeken. Toch kan het zo zijn dat deze voordelen niet worden doorberekend door de uitgever. Daardoor kan het zijn dat een Ebook duurder is dan een fysiek boek.