E-readers

De Ebooks van YouBeDo.com zijn te lezen op de meeste e-readers, maar ook op de iPhone, iPad Android smartphone of tablet. Op deze pagina vind je informatie over het installeren van je e-reader en het aanmaken van een Adobe ID. 

Wat is een e-reader?

Met een e-reader kun je Ebooks lezen. Het speciale aan een e-reader is het gebruik van het e-inkt beeldscherm. Door middel van dit e-inkt techniek die verwerkt is in het beeldscherm kan de e-reader in vol zonlicht gelezen worden zonder dat het reflecteert. Dit is niet mogelijk met de huidige lcd-schermen en dus ideaal voor het lezen van onze digitale boeken.

Welke e-readers zijn geschikt voor de Ebooks van YouBeDo.com?

De e-readers die onze Ebooks ondersteunen dienen gebruik te maken van Adobe DRM. Mocht je niet zeker weten of jouw e-reader hierover beschikt dan raden we je aan om de handleiding van je e-reader er op na te slaan of contact met de fabrikant te zoeken.

Het installeren van je e-reader

Wij raden aan om vooraf aan het installeren van je e-reader de instructies in de handleiding goed te lezen. De handleiding wordt geleverd bij je e-reader of is online beschikbaar via de website van de fabrikant.

De belangrijkste stappen voor het installeren van je e-reader zijn:

1.    Het opladen en instellen van de e-reader volgens de instructies in de handleiding.

2.    Installeren van de benodigde software op je computer en/of e-reader
        Voor de e-readers die wij op onze website aanbieden, kun je Adobe Digital Editions downloaden.

3.    Aanmaken of instellen van je eigen Adobe ID
        Je kunt een Adobe ID aanmaken via deze link.

Indien je meerdere apparaten wilt gebruiken om je Ebooks op te lezen, is het belangrijk dat alle apparaten geautoriseerd worden met de aangemaakte Adobe ID. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld je e-reader aan te sluiten op de computer en via de usb-kabel en de software te openen. Je krijgt dan bij het overzetten van een boek op je e-reader een melding om je Adobe ID in te vullen.

Belangrijk! Wanneer je in het verleden al gebruik hebt gemaakt van bijvoorbeeld Adobe software (testversie of volledige pakketten) ben je reeds in het bezit bent van een Adobe ID.