Jouw bijdrage

Met de aanschaf van een boek

 

 

 

Goede doel

 Bijdragen aan het goede doel 

 

 


Gezamenlijke bijdrage


 
 
 

Onze missie

Het eerste zaadje waar YouBeDo uit is ontstaan is in 2007 geplant. Oprichters Michael van Loenen en Bert van Ingen hebben een aantal gemene delers. Een van de belangrijkste delers is het gevoel van onbegrip. Hoe kan het toch zo zijn dat we, na honderdduizenden jaren van menselijke ontwikkeling, nog steeds niet in staat zijn om een balans te creëren in de wereld.  Er is een enorme overvloed, we zijn alleen niet bereid om deze overvloed met elkaar te delen. 


Stap twee

Vanuit deze verbazing en toch ook wel frustratie, bedachten de heren dat het tijd werd voor een nieuw systeem. Zich realiserend dat vooral het economische systeem invloed heeft op het niet eerlijk (her)verdelen van de overvloed, kwamen ze tot de conclusie dat er een nieuw systeem moest komen dat zorgt voor een herverdeling van geldstromen. Geldstromen die normaal gesproken naar de top van de economische piramide zouden gaan (lees aandeelhouders), laten terugvloeien naar mens, dier en natuur die deze geldstromen goed kunnen gebruiken. 


Wow, klinkt goed! En nu?


Tja, overal waar we vertelden over onze plannen zeiden mensen: "JA! Het wordt tijd dat dit gaat gebeuren, hoe kan ik helpen?" Een hele goede vraag, die er voor zorgde dat er een concept moest komen dat dat zou gaan faciliteren.  Michael en Bert realiseerden zich als snel dat het een simpel, laagdrempelig en transparant initiatief moest gaan worden. De geboorte van YouBeDo was al snel een feit. 


Herverdeling door consumeren. 


En toen vielen er puzzelstukjes op hun plaats. Stel je eens voor, je kunt als consument gewoon doen wat je normaal ook doet, consumeren. Je betaalt hetzelfde en je hebt het net zo snel in huis. Maar je mag altijd tot 12% van je aankoopbedrag doneren aan een goed doel dat je zelf kiest! In een rap tempo zijn er toen verschillende markten bekeken en de boekenmarkt kwam er als een pareltje bovenuit. Het zijn fantastisch mooie producten en we kennen in Nederland de wet op de boekprijs. Dus ieder (Nederlandstalig) boek heeft dezelfde prijs.
Dit zijn dus de ingrediënten geworden voor een werkend prototype voor YouBeDo. En we kunnen stellen, het is gelukt.


Waar staan we nu?

 

Vanaf 2012 zijn we fulltime aan de slag gegaan met YouBeDo. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 consumenten en meer dan 3.000 bedrijven die hun boeken bij YouBeDo bestellen. Samen met onze klanten hebben we inmiddels meer de €250.000 aan donatie geldstroom gegenereerd. Hoe freaking awesome is dat!


Heb je vragen over YouBeDo en over onze bedrijfsvoering?

Is je iets niet duidelijk over onze organisatie of bedrijfsvoering? Bekijk onze veel gestelde vragen. Nog steeds met een vraag in je hoofd? Mail dan onze CEO Michael, hij kan op elke vraag een antwoord geven ;-)

 

Met YouBeDo kan iedereen een verschil maken