YouBeDo.com Blog

Hier vind je de blog van Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com. Via deze blog zal hij meer vertellen over de avonturen die we met YouBeDo.com beleven en onderwerpen die gerelateerd zijn aan het veranderen van onze wereld.

Deel deze blog
 

Boeken tegen kanker

Een aantal maanden terug werd ik uitgenodigd om een lezing over YouBeDo.com te geven voor de customer excellence tak van ABN AMRO. In een hotel in Hoenderloo vertel ik over onze missie en ons avontuur. Hoe we samenwerken met bedrijven, over onze persoonlijke boekenwinkel en ik sluit af met de vraag of  er mensen zijn die mee willen helpen met de promotie van ons initiatief.


Een week later krijg ik een e-mail van Sharon. Ze is enthousiast geworden van het verhaal en wil graag helpen. Ze had een waslijst met ideeën , maar zag vooral een mogelijkheid om een eigen boekenwinkeltje te openen voor de basisschool van haar kinderen. Volgens Sharon zou het een goede tool kunnen zijn om vanuit de basisschool ouders te informeren over welke (voorlees)boeken ze kunnen aanschaffen voor de kinderen.  Daarnaast wordt het goede doel er natuurlijk ook nog mee gesteund. Ze vroeg of ik dit een goed idee vond. Uiteraard word ik enorm enthousiast van mensen die vanuit eigen kracht willen meehelpen, dus na wat e-mailwisselingen ging ze aan de gang.

Twee weken later
Ik ontvang een mail van Sharon. Ze heeft slecht nieuws gekregen. Er is borstkanker bij haar geconstateerd. Ze geeft aan dat ze daardoor even niet aan de slag kan, omdat haar prioriteiten nu anders liggen. Er moet een andere strijd gestreden worden.  Geschokt door deze e-mail, stuur ik een reactie dat ik  het uiteraard begrijp en ik wens haar enorm veel sterkte toe. 

Drie weken later
Ik ontvang een e-mail van Sharon, met de vraag of de Antoni van Leeuwenhoek Foundation al aangesloten is. Ze is daar inmiddels wekelijks voor de behandelingen en heeft een goed gevoel bij het ziekenhuis en de foundation. 

Ik geef aan dat dit nog niet het geval is en vervolgens zorgt Sharon er op eigen houtje voor dat de foundation zich aansluit bij YouBeDo.com. Ik ben enorm verbaasd. Dat iemand die ziek is, überhaupt nog denkt of bezig is met YouBeDo.com. Het raakt me, maar ik voel ook een drang om haar te steunen in deze strijd. Ik heb alleen nog geen idee hoe. 

Een week later ontvang ik weer een e-mail, of we wat boekenleggers kunnen toesturen. Sharon is het personeel aan het overtuigen om voortaan boeken bij YouBeDo.com te kopen en binnenkort maakt ze een afspraak met iemand van public relations. 
Ik val  van verbazing van mijn stoel, waar haalt deze power vrouw de energie vandaan om ondanks haar situatie met YouBeDo.com bezig te zijn. Het geeft me een nederig gevoel.


Ik kom ’s avonds laat thuis, kijk nog even op mijn laptop of er nog spannende dingen zijn gebeurd die dag. Ik zie dat Sharon een eigen boekenwinkeltje heeft geopend. Ik open de boekenwinkel, zie de foto met de kids... Potverdomme! Een gevoel van onrechtvaardigheid wordt afgewisseld met een aparte vorm van trots. Ik ben echt dankbaar dat we met  onze techniek in staat zijn om mensen een middel te geven om op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan wat zij denken dat aangepakt moet worden. In deze situatie is dit heel helder; kanker de wereld uit.

Middels deze blog wil ik Sharon bedanken voor haar overvloed aan positiviteit, hulp voor YouBeDo.com en het feit dat ze dit met ons wil delen. Ik hoop dat het anderen inspireert.

Wil je Sharon helpen? Geef haar boekenwinkel een Facebook like, tweet erover of kies de Antoni van Leeuwenhoek Foundation als goed doel als je de komende tijd een boek aanschaft. Laten we zorgen dat de effort van Sharon ook omgezet wordt naar een mooi resultaat voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.


Michael