YouBeDo.com's kern van duurzaam ondernemen

Ik merk dat ik me na 7 jaar YouBeDo.com steeds meer begin af te vragen wat duurzaam ondernemen nu precies inhoudt? We zien het te pas en te onpas gebruikt worden. We doen aan MVO, CSR en duurzaam ondernemen of is het allemaal hetzelfde?

 Toen we met YouBeDo.com begonnen vroegen mensen ook vaak aan ons, wat zijn jullie nou eigenlijk? Een goed doel, stichting of een bedrijf?  Met de komst van Social Enterpise Nederland pasten we een in een keer in een hokje! We zijn een Social Enterpise.

Ik begrijp daarom best waarom we met elkaar af en toe hokjes nodig hebben om dingen te kunnen plaatsen. Dat is fijn! Maar ik zie dat deze hokjes steeds vaker als container begrippen gebruikt worden, ook te pas en te onpas. Dat is zonde want daardoor gaat de prik eraf en komen er kreten zoals, “ het is een trend” !

Maar wat is duurzaam ondernemen voor mij dan wel? 

Laat ik voorop stellen dat ik er heilig van overtuigd ben dat de bedrijven van de toekomst niet kunnen overleven zonder de hokjes duurzaamheid, MVO of CSR. We zitten  in de volgende (r)evolutie waar consumenten en bedrijven steeds kritischer worden naar elkaar. Klopt het wel wat dit bedrijf doet? Doen ze wat ze beloven? Geven ze iets aan de wereld of nemen ze alleen maar? Deze vragen zorgen voor scherpte en dwingen mensen en

 

bedrijven te bewegen naar een beweging van de eerlijkheid.  Dat is voor mij dan ook de kern van de eerder genoemde hokjes zoals duurzaamheid. Het gaat om die eerlijke kern.

Zullen we daar een nieuw hokje van maken? Eerlijkheid.

Michael

Vond jij deze blog interessant? Deel hem!