YouBeDo als organisatie

Boeken verkopen is voor ons een middel om ons doel te bereiken: een eerlijke en rechtvaardige wereld. Bij een bijzonder initiatief hoort een bijzondere organisatie. Dit zijn de de belangrijkste kenmerken van YouBeDo.

 

1 Kies bewust voor YouBeDo

Door je bestelling bij YouBeDo te plaatsen, help je mee de geldstroom naar de goede doelen te vergroten. We verkopen ruim 2 miljoen boekentitels en je betaalt dezelfde prijs als bij andere boekhandels.

 

2 Tot 12% van het aankoopbedrag gaat naar het goede doel

Jij koopt een boek, wij doneren tot 12% van het aankoopbedrag (berekend over het bedrag exclusief btw) aan een goed doel dat jij kiest. 

 

3 Goed doel of project

Met meer dan 500 goede doelen in ons bestand is er genoeg om uit te kiezen. Zoek eenvoudig het goede doel dat jij wil steunen, en wij doen de rest. Het maakt niet uit of je een bekend of minder bekend goed doel steunt. Het is ook mogelijk om een project te steunen met je aankoop.

 

4 Commercieel of non-profit?

YouBeDo gelooft in een commerciële benadering, maar heeft een non-profit hart. Winst maken is voor ons niet een doel op zich. We willen vooral andere bedrijven inspireren om op een nieuwe te kijken naar ondernemen en het runnen van een bedrijf. YouBeDo is ook onderdeel van de You Group Coöperatie ( die hebben we zelf opgericht) , deze Coöperatie is aandeelhouder en kent geen winstoogmerk.