YouBeDo.com Blog

Hier vind je de blog van Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com. Via deze blog zal hij meer vertellen over de avonturen die we met YouBeDo.com beleven en onderwerpen die gerelateerd zijn aan het veranderen van onze wereld.

Deel deze blog
 

Voor je kijken, doorlopuh!

Volgens mij is het een zin uit een liedje van de jeugd van tegenwoordig. Niet dat ik een hele grote fan ben, maar dit is toch de zin die in mijn hoofd zit als ik denk aan 2012. Is het beter om vooruit te blijven kijken of toch af en toe over je schouder terug te kijken?  Iemand zei ooit eens tegen mij, “Michael, stap eens uit die sneltrein kijk om je heen. Wat zie je? Zit je trouwens wel in de juiste trein?”


Op de een of andere manier is een jaarovergang altijd een magisch moment om jezelf zulke vragen te stellen. Je kijkt even terug naar het afgelopen jaar en je schrikt je vaak rot als je kijkt wat er allemaal gebeurd is. Zo zitten we met YouBeDo.com ook een in soort sneltrein en blik ik even terug.


Het is een ongelooflijk druk en hectisch jaar geweest met heel veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten.  Er zijn zoveel dingen waar ik met trots op terug kijk;


Ons bezoek in Nepal aan goede doelen Tuharuko Awaj en SOS kinderdorpen, het lanceren van de nieuwe website, het lanceren van onze eerste kloon sites. Maar, toch blijft er ook een ander gevoel bij mij hangen. Het gevoel dat we er toch nog niet helemaal zijn. Het “er zijn” is voor mij gekoppeld aan de donatieteller. Deze teller hadden we het liefste al op €100.000 euro zien staan dit jaar. Met de respectievelijke € 18.703,38 zijn we daar nog niet in de buurt gekomen. Sommige mensen complimenteren ons met dit bedrag (waarvoor dank) maar wij weten, voelen dat er veel meer mogelijk is! Er blijft een stukje ontevredenheid zweven in je gedachten. We willen ergens staan waar we nog niet zijn.


Maar dan gebeurt er iets magisch. Tijdens mijn bezoek aan Tuharuko Awaj heb ik vol trots gekeken wat deze mensen doen voor anderen. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding door de scholen en het opvangtehuis. Er bekroop me ook een gevoel van schaamte, we hadden nog “maar” €47 euro aan Tuharuko Awaj kunnen geven. Ik besloot met de billen bloot te gaan en zei tegen de coördinator dat we nog maar zo’n 4700 Nepalese roepies hadden gedoneerd. Hij keek me met een verontwaardigde maar toch ook een dankbare blik aan. Hij zei dat het niets uitmaakte, dat hij er erg dankbaar voor is. Ze kunnen voor dit bedrag twee kinderen twee maanden eten geven.  Er kwam bij mij een soort lichtflits binnen, verdomme! Het werkt, het werkt, het werkt! He YouBeDo’en werkt, misschien nog niet in het volume, maar zeker wel in het klein! Deze donaties zijn hier terecht gekomen door boeken te verkopen! Holy S*#t!


Kort daarna las ik in een tijdschrift de volgende quote; “Een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap”


Daarom is mijn advies dan ook, voor je kijken en doorlopuh! Zet die eerste stap, durf het, doe het. Je weet nog niet waar het precies toe gaat leiden maar vertrouw er op. Geniet van de reis die je brengt naar jouw droom.


€100.000 aan donaties? Peace of cake, gaan we doen!

 

Met vriendelijke YouBeDo groet,


Michael van Loenen
Mede-oprichter YouBeDo.com

 

P.S. inmiddels heeft Tuharuko Awaj €129,72 ontvangen via YouBeDo.com. N.a.v. ons reisverslag is er een bedrijf geweest dat voor de kerst behoorlijk wat boeken heeft besteld als relatiegeschenk. Dat is dus eten voor drie keer zoveel kinderen.