YouBeDo.com Blog

Hier vind je de blog van Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com. Via deze blog zal hij meer vertellen over de avonturen die we met YouBeDo.com beleven en onderwerpen die gerelateerd zijn aan het veranderen van onze wereld.

Deel deze blog
 

Run Michael Run, KiKa Run!

Een iets aangepaste zin uit de film Forrest Gump. Nu wil ik me (denk ik) niet vergelijken met Forrest, maar op 25 augustus ga ik toch echt deelnemen aan de Kika run in Ede (10km). 


Zoals sommige mensen weten heb ik zelf een topsport verleden in het voetbal en is mijn conditie tot een jaar of  2 geleden in redelijke staat gebleven. Echter, sinds 2 jaar ben ik niet meer actief in het voetbal en ben ik genoodzaakt om mijn calorietjes op een andere manier te verbranden. En dat blijkt lastig te zijn. Af en toe hardlopen, beetje fitnessen uit wanhoop maar een bokszak gekocht, maar ach we zijn zo druk he! Tel daarbij op dat er iets “aparts” met je lichaam gebeurt als je richting de 30 jaar gaat. Het resultaat is een onvermijdelijke confrontatie met je eigen lichaam.

Toen vroeg een vriend van me of ik mee wilde lopen met de Kika run. Deze kans wilde ik niet laten lopen. Ik heb weer een uitdaging, ik hou van uitdagingen! We hebben met YouBeDo.com natuurlijk nauwe banden met Kika dus ik weet van dichtbij wat voor fantastisch werk ze leveren. Twee vliegen in één klap!

Dus van de week even nieuwe hardloopschoenen gekocht bij Runnersworld (fantastische service moet ik zeggen) een account aangemaakt bij Micoach om de interval training op poten te zetten. En dat heb ik geweten, nou ja zeg maar gevoeld! Waar ik een jaar of 8 geleden de 10,5 km met gemak onder de 45 minuten liep, had ik nu het gevoel dat ik bij de eerste 10 minuten de zuurstof flessen op mijn rug wat verder moest open draaien. 

De volgende dag toch met enige trots de grafiekjes van de Micoach analyse laten zien aan onze Melle, die met een grijns op zijn gezicht me er op attent maakte dat ik toch niet helemaal optimaal had gepresteerd. Ik was zeer content met de 6,3 km in 35 minuten interval. Bleek dat ik geen enkele keer “the red zone” überhaupt had gehaald (De redzone is in dit geval 20 seconden rond de 17 km/per uur lopen, zie grafiek).
 


Enigszins gedesillusioneerd kijkend naar de grafiek moet ik Melle gelijk geven. Mijn perceptie t.o.v. de werkelijke cijfers komen hard binnen. Wat is er gebeurd? Het leedvermaak in de vorm van de slappe lach van Melle was de druppel. En voor dat ik het weet ligt er een weddenschap op tafel, waarbij ik pretendeer dat ik de 10km wel even onder de 45 minuten zal lopen. Dus.

Wil je mij steunen in de strijd met mijn eigen lichaam, maar vooral in de strijd tegen kinderkanker. Laat me dan weten met welk bedrag je Kika wilt steunen als ik de 10 km onder de 45 minuten loop!

Stuur een e-mail naar Michael@youbedo.com of tweet even naar @youbedo voor welk bedrag jij Kika wilt steunen.

Via deze blogpagina, facebook en twitter hou ik je op de hoogte over de voortgang!