YouBeDo.com Blog

Hier vind je de blog van Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com. Via deze blog zal hij meer vertellen over de avonturen die we met YouBeDo.com beleven en onderwerpen die gerelateerd zijn aan het veranderen van onze wereld.

Deel deze blog
 

Pompen of verzuipen, is dat de enige manier?!

Nee, ik heb het hier niet over het bekende meezing nummer uit de kroeg. Ik heb het over de balans in de wereld op het gebied van water; Aan de ene kant hebben we er te veel van, aan de andere kant te weinig.


De jongens van Join The Pipe hebben nog niet eens zo’n heel gek idee: gewoon een hele grote waterleiding leggen naar Afrika. Ik zie het al voor me, ik begin met een vergunningaanvraag in mijn eigen gemeente Ede. Ik loop naar het loket voor de vergunningaanvragen en de vriendelijke ambtenaar achter de balie vraagt aan me welk formulier ik nodig heb. Zonder blikken of blozen vraag ik het formulier 14-3.1AF-RI-KA  en dien een aanvraag in voor het bouwen van een waterleiding naar Afrika. De ambtenaar lacht en zegt: “eindelijk dat werd eens tijd, veel succes meneer en vergeet de toelichting niet, dat vinden ze boven in de toren erg belangrijk”. In het vakje toelichting voor deze aanvraag vul ik in: “omdat ze daar dood gaan door de droogte!”


Uiteraard krijg ik direct toestemming om te gaan beginnen met het bouwen van deze noodzakelijke waterlijn. Een horde aan mensen, bedrijven, instanties komen een handje helpen, zelfs Geert Wilders is van de partij (wellicht met een dubbele agenda, maar och). Iedereen begrijpt de noodzaak, want er sterven al eeuwen miljoenen mensen aan die verrekte droogte. Ik kom aan in andere landen waar mensen met vol enthousiasme op me aan het wachten zijn. Collones van mensen en bedrijven staan in de rij om te helpen met graven, want iedereen weet hoe droog het in Afrika is. Binnen drie jaar ligt de water-Afrika-expresslijn naar Afrika en is er geen droogte in de Hoorn van Afrika meer.


Zucht, ik liet me even meeslepen in mijn eigen roze “bubble” waar dit soort dingen gewoon vanzelfsprekend zijn. Even los van het feit of het überhaupt mogelijk is, het is toch heerlijk om af en toe op de meest simpele wijze wereldproblemen op te lossen?! Even loskoppelen van de complexiteit, regels, natuurwetten en de mensen zelf. 


Of zou dit gewoon mogelijk zijn?